Zaalvoetbal: Andere taak voor Max Tjaden bij KNVB

Miguel Andrés Moreno is de nieuwe bondscoach van Oranje Futsal. Andrés Moreno is de opvolger van regiogenoot Max Tjaden (foto), die als technisch manager zaalvoetbal een nieuwe functie binnen de KNVB gaat bekleden. Andrés Moreno tekent een contract tot en met medio 2026.

Miguel Andrés Moreno (45) is geboren in het Spaanse Toledo, komt over van FC Barcelona waar hij sinds 2016 assistent-coach was. Eerder was hij onder meer werkzaam als assistent-coach van Oranje Futsal (2013-2015), hoofdcoach van FC Eindhoven (seizoen 2014-2015).

Nieuwe rol Max Tjaden

Max Tjaden was van 2016 tot 2022 bondscoach van Oranje Futsal. Tjaden (51) gaat bij de KNVB aan de slag als technisch manager zaalvoetbal. Deze nieuwe voetbaltechnische functie valt onder de directeur topvoetbal en zal zich specifiek richten op de Oranjeteams van het zaalvoetbal.

Max Tjaden op OnsOranje: ,,Ik ben erg blij met mijn nieuwe rol binnen de KNVB. Daarnaast betekent de nieuw in het leven geroepen functie van technisch manager zaalvoetbal bij de KNVB ook een mooie stap voor het zaalvoetbal in Nederland. Samen met de nieuwe directeur topvoetbal kan ik de lijnen uit gaan zetten voor de verschillende zaalvoetbalteams van Oranje en ook zal ik nog meer betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van het Nederlandse zaalvoetbal.”

Eerste taak

Max Tjaden vervolgt: ,,Mijn eerste taak was meteen om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Met Miguel Andrés Moreno hebben we echt een topcoach naar Nederland gehaald. Miguel is een internationaal gelouterde Futsal-coach en heeft bij de clubs waar hij werkzaam was al heel wat prijzen gewonnen. Hij kan het team, de spelers en het Nederlandse zaalvoetbal naar een nog hoger niveau tillen. Met zijn kennis en ervaring slaan we een weg in richting kwalificatie voor het WK 2024.”

Voormalig Oranje-aanvoerder Zaid El Morabiti speelde in 2018 zijn laatste interland en wordt nu assistent-trainer bij Oranje.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder