Zaalvoetbal: Oranje-team nu wel baas over Kosovo

Maandagavond was er nog een doelpuntloos gelijkspel, dinsdag won het Nederlands futsalteam wél van Kosovo. Op de KNVB Campus in Zeist werd het, mede door twee treffers van Mats Velseboer, 3-1.

Oranje Futsal opende sterk, vol energie en ging al snel op jacht naar doelpunten. Maandag moest Oranje veertig minuten lang tevergeefs wachten op een treffer tegen de nummer dertig van Europa. Dinsdag was het na enkele minuten al raak. Mats Velseboer trakteerde op een hoogstandje, door te scoren met een hakje. Even later had Iliass Bouzit de score kunnen verdubbelen, maar de speler die komend seizoen de kleuren van Hovocubo uit Hoorn gaat verdedigen, miste voor open doel.

Ontregelen

Gaandeweg zakte het overtuigende aanvalsspel iets weg en posteerde bondscoach Max Tjaden met Mo Attaibi een voetballende keeper. Voornamelijk om het spel van de Kosovaren te ontregelen, want die kwamen steeds beter in de wedstrijd. Toch kreeg Nederland namens Bouzit nog de beste kans, maar hij schoot over.

Spectaculair

De tweede helft opende spectaculair met een knal op de lat van Tevfik Ceyar. Opvallend moment daarna was de rode kaart voor fysiotherapeut Ricardo de Sanders. Hij negeerde bij een blessurebehandeling van diezelfde Ceyar de bevelen van de scheidsrechter. Het cynische applaus kwam hem op een tweede gele kaart te staan, waarna hij de zaal moest verlaten.

Tweede doelpunt

Een minuut later schoot Velseboer uit een corner zijn tweede doelpunt van de avond binnen. Meriton Salihu kreeg namens de gasten dé kans op 2-1, maar de onfortuinlijke speler van Kosovo zag de bal via een carambole uit de doelmond stuiteren. Uit de tegenaanval leek Ceyar aan alle onzekerheid een einde te maken: 3-0. Echter, de 3-0 was voor Kosovo het sein om met een extra veldspeler te gaan spelen. Met deze gewaagde speelstijl – die veel geduld en precisie vraagt én moeilijk te verdedigen is – had Salihu dan toch succes: 3-1. In het vervolg kreeg doelman Manuel Kuijk het drukker dan in de voorgaande minuten. Oranje verdedigde, moest enkele kansen toestaan, maar met enkele prima reacties hield hij zijn doel verder schoon. En zo won Oranje dinsdagavond met 3-1 van Kosovo.

Tevreden

Het stemde aanvoerder Oualid Saadouni tevreden. ,,We hebben de kansen nu wel afgemaakt. 3-1 is een goed resultaat. We spelen momenteel vanwege corona geen wedstrijden, dus dan is dit altijd nuttig.” Max Tjaden kijkt vooruit naar het achtlandentoernooi dat Oranje in mei speelt, in Bangkok. ,,Daar spelen toplanden als Iran, Thailand, Indonesië en Japan. Daar kunnen we vol aan de bak.”

Bron: OnsOranje (KNVB)

Lees verder