Zaalvoetbal (mannen): FC Westland geeft Rotterdamse Studenten les

In de uitwedstrijd tegen Rotterdamse Studenten hebben de mannen van FC Westland een overtuigende zege geboekt. Na een 2-8 ruststand eindigde de wedstrijd in 4-14 voor de Westlanders.

Tekst: Peter Botman

FC Westland kwam al snel op een 0-1 voorsprong via Mo Maatoug, maar na enkele gemiste kansen aan Westlandse kant, wist RS de 1-1 op het bord te zetten. Hierna werd door FC Westland meteen het figuurlijke gaspedaal ingedrukt wat resulteerde in mooie combinaties, veel kansen, prachtige zaalvoetbalgoals en een 2-8 ruststand.

Zes keer

Na rust liet FC Westland bij vlagen het gas los wat resulteerde in een open tweede helft. De Westlanders wisten nog zes keer te scoren, maar RS was ondanks enkele goede reddingen van keeper Barry Botman ook nog tweemaal trefzeker en zo eindigde de score in 4-14. Rafik El Osrouti en Kamal Amheye (foto) scoorden beiden driemaal, Mo Maatoug, Yassin Irzi en Soufiane Aarabe volgden hun voorbeeld twee keer. Mounir Faloun en Jarek Wolowik maakten met één treffer de veertien vol. Door deze zege blijft FC Westland volop in de strijd om de titel. Het staat drie punten achter Watergras, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Vrijdag 8 april speelt FC Westland de volgende wedstrijd. Om 21.15 uur wordt er in de Verburchhal in Poeldijk afgetrapt tegen Multicult.