Zaalvoetbaloverzicht: Topper Stompwijk’92-FC Boshuizen onbeslist

||||||||

De afgelopen week was er in de zaalvoetbalcompetitie weer een inhaalweek of werden wedstrijden al naar voren gehaald. GZV Watergras won in de Topklasse B nipt van TPP/Feyenoord 2 en in de Hoofdklasse C kende de topper tussen Stompwijk’92 en FC Boshuizen geen winnaar: 4-4.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Eredivisie Mannen

Tigers Roermond – zvv Den Haag

Dit duel werd op paaszaterdag laat op de avond gespeeld in de Gerrishal in Roermond. Klik HIER voor een verslag van dat duel.

Topklasse B

GZV/Watergras – TPP/Feyenoord 2

In deze klasse is er maar één duel te melden, namelijk tussen koploper GZV Watergras en rode lantaarndrager TPP/Feyenoord 2.  Scheidsrechter Marcel Wandel zag dat de ploeg uit Gouda veel moeite had in sporthal Mammoet met de Rotterdammers, maar toch won door een doelpunt in de laatste seconde: 7-6.

Door dit resultaat verstevigt GZV Watergras haar koppositie, maar FC Westland volgt met drie wedstrijden minder gespeeld op negen punten. Voor TPP/Feyenoord 2 lijkt het doek al gevallen en zal de ploeg gaan degraderen naar de Hoofdklasse.

Hoofdklasse C

Stompwijk’92 – FC Boshuizen

Kraker tussen Stompwijk’92 en FC Boshuizen stond op het programma in De Meerhorst. Na een afwachtend begin kwam Stompwijk’92 op 1–0 door Michael van den Nouweland. Er werd zeer fanatiek en fel gespeeld en het spel golfde op en weer. Uit het niets werd het 1–1 na een schot door een wirwar van benen. In de tweede helft had Stompwijk’92 meer de bal, maar counterde FC Boshuizen naar de 1-2 en zelfs 1–3 voorsprong. Met nog zes minuten te gaan ging de keeper van Stompwijk’92 meespelen, wat resulteerde in een 1–4. Maar Stompwijk’92 gaf niet op en bleef met vijf spelers aanvallen. Met als resultaat drie doelpunten in de laatste twee minuten van Joeri van der Salm, Sem van der Salm en een in de laatste minuut gemaakte penalty door Nick van den Bosch. Na dat laatste doelpunt werd er gelijk door scheidsrechter Osman Unsun afgefloten en hielden beide teams een punt aan het duel over: 4-4.

Stanga – FC Westland 2

De wedstrijd begon in sporthal Hoge Veld zo’n twintig minuten later in verband met het uitlopen van de wedstrijd tussen de vrouwen van zvv Den Haag en Zeemacht. Bij FC Westland kwam Morad Naimi, na een blessureleed, weer terug op het veld.

In het eerste deel van de wedstrijd leek het klassenverschil niet groot. Beide ploegen scoorden viermaal. Na de rust stelde het team van coach James Dhanai orde op zaken en liep weg naar een 5–8 overwinning.

Namens Stanga scoorden Edwin Geerman, Christian Tromp (beiden 2x) en Ismael Sophia. Namens de Westlandse ploeg schoten James Dhanai (3x), Morad Naimi, Soufiane Aarabe (beiden 2x) en Hakim Haibibi met scherp.

Tutor – WIA 2

Tutor had het in Topsporthal X (TU Delft) vrij gemakkelijk met het reserveteam van het Rotterdamse WIA. Het team van coach Nuno Perreira won, na een ruststand van 5–1, met 8–2. In het eerste deel van de wedstrijd scoorden Lasse Bruun (3x), Joachim Bron, Kenji Flores namens de Delftse Studenten. Tussendoor wist de aanvoerder van WIA 2, Marc Castillo Fuertes, doelman Oscar Farrando te passeren. In de tweede helft troffen Raf van Oosterhout (2x) en Kenji Flores voor de Delftenaren doel en voor de Rotterdamse ploeg pikte Marc Castillo Fuertes wederom een doelpuntje mee. Eindstand: 8-2.