Zaalvoetbal Eredivisie Vrouwen |  Mazzelstars moet buigen voor DWOW

Heel het dorp Wieringerwerf liep uit om de eredivisiewedstrijd van het plaatselijk DWOW tegen Mazzelstars te bewonderen. Waren de Mazzelstars vrouwen na de nipte nederlaag vorige week opgewassen tegen de grote selectie van DWOW en de ruim 50 tot 100 toeschouwers?

Tekst: Margot Eerhart

DWOW – Mazzelstars

De eerste helft begon fel met wat kleine speldenprikken over en weer. De thuisploeg oogde iets scherper en wist dit na vijf minuten duidelijk te maken in de stand. Manon Roosjen werkte de bal in de korte hoek tegen de touwen: 1-0. De achterhoede van Mazzelstars, met Nicole van den Berg in het doel, wist het daarna iets beter neer te zetten.

Beloning

In de veertiende minuut wederom een mooi schot van DWOW, maar Nicole van den Berg hield de bal buiten de palen. De laatste vijf minuten kwam Mazzelstars steeds dichterbij, maar een beloning bleef uit. Nadat Paulien Otter het hoofd koel hield tijdens een scrimmage voor het Mazzelstars-doel, was het niet veel later wel raak voor DWOW. Sanne de Koning maakte in de zeventiende minuut de 2-0 na een mooi uitgespeeld één-tweetje. De thuisploeg werd steeds fysieker. Vanuit Mazzelstars waren er wel wat geslepen balletjes van Jessie Rotter en Kirsten Kok, maar de beloning bleef nog uit.

Fysieker

Met de tips in de rust begon Mazzelstars een stuk fysieker. De soms apart fluitende scheidsrechters Nino Lantink en Jan Bleeker lieten wel heel veel toe (bij rugby-achtige taferelen) en daar mocht gebruik van worden gemaakt. Het begin van de tweede helft had Mazzelstars het overwicht en Jessie Rottier kon na een knappe eigen actie zichzelf in de 22e minuut belonen met een strakke lage bal in de verre hoek: 2-1.

DWOW werd ook fysieker en kreeg nog twee gele kaarten. Slidings van achteren mochten helaas wel en zo bleef de 2-2 uit. Maar Ashley Koeleman scoorde in de 28e minuut de 3-1 na een knappe één-op-één bij Nicole van de Berg. Vlak daarna kwam er uit een slordigheidje vanuit de verdediging van de Zoetermeersters in de 30e minuut de 4-1, gescoord door Sanne de Koning en leek de wedstrijd gespeeld. Maar het vuur was toch nog niet gedoofd en Jessie Rottier scoorde in de 37e minuut uit een vrije trap de 4-2. Er volgden nog wat kansen voor Mazzelstars, maar het bleef bij 4-2.