Zaalvoetbal: FC Westland pakt eindelijk drie punten

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag hun eerste competitiezege in de wacht gesleept. In een streekderby tegen Futsal Rotterdam won het overtuigend met 11-6. FC Westland had dit seizoen in de competitie alleen twee punten na twee gelijke spelen binnengehaald en deze drie punten zijn daarom cruciaal wil het lijfsbehoud afdwingen in de Eerste Divisie.

Tekst: Peter Botman

FC Westland begon sterk aan de wedstrijd tegen de degradant uit de eerste divisie en wist uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Persoonlijke fouten aan Westlandse kant brachten echter Futsal Rotterdam op gelijke hoogte. Gelukkig bepaalde James Dhanai vijf seconden voor de pauze de ruststand op 5-4 na knap aangeven van Faical Amheye.

Dodelijk

In de tweede helft was FC Westland dodelijk voor het doel en liep het uit tot een 11-5 voorsprong door onder andere een vuurpijl in het kruis van Karam Boukhari en mooie uitgespeelde aanvallen. Waar juist de keepers aan Westlandse kant, Barry Botman en Muhammed Arslan, de Rotterdammers een constante sta-in-de-weg bleken met veel reddingen. Futsal Rotterdam wist in de laatste minuut de eindstand op 11-6 te bepalen, maar de vreugde was er bij FC Westland niet minder om.

Klimmen

FC Westland verlaat de laatste plaats op de ranglijst en hoopt middels de komende wedstrijden verder naar boven te kunnen klimmen. Karam Boukhari (foto) was het best op dreef met drie treffers. Faical Amheye en speler/coach James Dhanai volgden zijn voorbeeld tweemaal. Dan volgen er nog vier treffers, die werden verdeeld door Mounir Akkabi, Mo Maatoug, Soufiane Araabe en Kamal Amheye.

Op 16 december speelt FC Westland de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het zal een lastige worden daar de uitbeurt bij de koploper in de Eerste Divisie, Scagha’60 uit Schagen, op het programma staat.