Zaalvoetbal (mannen) | zvv Den Haag loopt tegen derde nederlaag aan

zvv Den Haag redde het in de Eredivisie niet tegen Be’79. Zuid West DH was in de Topklasse B te sterk voor Stompwijk’92 en Multicult moest haar meerdere erkennen in FC Boshuizen.

Tekst: Alex Pronk

Heren Eredivisie

zvv Den Haag – Be’79

In Sportcampus Zuiderpark werd de ploeg van coach Gerald Baars voor de derde maal getrakteerd op een nederlaag. Be’79 was na ruststand van 0–1 (via Adnan Tarrahi) met 2–7 te sterk voor de Residentieploeg. Na de wisseling van helft scoorden Ramon Dekkers (2x), Joey van Hoof, Abderrahim Marouane, Mohamed Marouane en wederom Adnan Tarrahi namens de ploeg uit Berkel Enschot. Voor de Haagse ploeg was Abdelhak Bojaada tweemaal succesvol. Mede door deze nederlaag draagt zvv Den Haag dit seizoen voor het eerst de rode lantaarn.

1e divisie A

White Stones – FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland speelden een uitwedstrijd in Egmond aan Zee tegen het uit de eredivisie gedegradeerde White Stones en verloor nipt met 3–2. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Topklasse B

Zuid West DH – Stompwijk’92

Beide clubs hebben nog nooit tegenover elkaar gestaan, dus voor allebei was het een beetje aftasten. Zuid West DH had er erg veel zin en ging er gelijk volle bak tegenaan. De ene na de andere aanval golfde op het doel van Stompwijk’92 af, wat resulteerde in een snelle 3–0 voorsprong. Even later kende Stompwijk’92 een snelle aanval waarbij Bart van der Salm de bal breed gaf op broeder Dick, die via de onderkant van de lat scoorde, wat een ruststand van 3-1 opleverde. Het gemis van vier spelers werd in de tweede helft nog duidelijker. In dat tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde en zo maakte Zuid West DH weer drie doelpunten: 6-1. Daarna deed Stompwijk’92 nog iets terug en bepaalde Michael van den Nouweland de eindstand op 6-2.

Futsal Rotterdam 2 – zvv Den Haag 2

De twee grootste verenigingen van Zuid Holland speelden met hun reserveteam tegen elkaar. De uitstekende scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan zag de ploeg van aanvoerder Luthmarnick Maria met grote cijfers winnen: 4-9.

FC Westland 2 – ASW

In Jan van der Valk sporthal in Poeldijk zag scheidsrechter Abderrahim Essaghir het reserveteam van FC Westland in een moeilijke wedstrijd winnen van ASW uit Waddinxveen. De ploeg van coach/speler James Dhanai (foto) won met 7–5. Namens de Westlandse ploeg scoorden Mounir Akkabi, aanvoerder James Dhanai, Morad Naimi (allen tweemaal) en Hassan el Ackar.

FC Boshuizen – Multicult

Omdat FC Maense haar team heeft teruggetrokken was dit het eerste duel voor het Haagse Multicult. De thuisploeg uit Leiden won met 6-4. Namens Multicult, dat overigens zonder Ali Boussasboun speelde, scoorden Djamel Boerstra (2x), Hoesein el Zeryouh en Ismael.

Hoofdklasse C

Olympia GO – Stanga

In het Sommeldijkse Staver won Stanga in een zeer spannende wedstrijd nipt van Olympia GO. Na een ruststand van 4–4 werd het uiteindelijk 5-6. Voor de ploeg van coach Steven Poeran scoorden Roger Smees, Jeffrey Ramkisoen, Madan Moti en John Poeran in het eerste deel van de wedstrijd. Na de wisseling van helft waren Madan Moti, Rico Kogeldans trefzeker: 5-6. Tijdens de wedstrijd hadden Nino Wielaard (Olympia GO) en Roger Smees (Stanga) het even met elkaar aan de stok en dat was voor scheidsrechter Jurian van der Tol voldoende om beide spelers met rood weg te sturen. Beide spelers hangt zeer waarschijnlijk een lange schorsing boven het hoofd.

Tutor – Lugdunum

Scheidsrechter Osman Unsun zag in Topsporthal X (TU Delft) de Delftse Studenten vrij gemakkelijk winnen van de Leidse Studenten. Na aangeven van Albert Wasswa scoorde Kenji Flores het openingsdoelpunt. Vlak erna wist Niels van Lon de score te verdubbelen naar: 2-0. Vlak voor de rust stribbelde Lugdunum via een doelpunt van Nick van der Reijden tegen: 2-1. Na de rust werd het duidelijk dat de ploeg van Nuno Pereira de betere ploeg was. Na voorzet van Joachim Bron scoorde Raf van Oosterhout het derde doelpunt voor de thuisploeg en daarna mikten aanvoerder Erik Geerts en Joachim Bron de resterende doelpunten binnen: 5-1.

zvv Den Haag 3 – GLZ Delfshaven

In Sportcampus Zuiderpark zag scheidsrechter Noureddine Guergouri in de late uren van de avond zvv Den Haag 3 ruim winnen van het Rotterdamse GLZ Delfshaven met 12-5.