Zaalvoetbal: Mazzelstars Vrouwen verliest punten in laatste seconden

Afgelopen week stond de wedstrijd tegen ZVV Middelburg op het programma. Net als Mazzelstars een nieuwkomer in de Eredivisie. Een talentvolle en jonge ploeg, dus dat beloofde een mooie wedstrijd waarin beide teams streden voor de eerste punten in de Eredivisie.

Tekst: Marit Feron

Er werd gestart met Nicole van den Berg (K), Iris Cocx, Jessie Rottier, Ghizlan Abdellaoui en aanvoerder Kirsten Kok. Op de bank begonnen Dimara van Oosten, Lizzy van Diepen en later sloot Romy Snell aan. Speelster Paulien Otter werd gemist.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Iris Cocx, maar zij miste net. Na een lange bal van Kirsten Kok wipte Jessie Rottier de bal mooi over de keepster en tekende voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Kort daarna was Luna Swartjes van Middelburg direct gevaarlijk en later kwamen zij nog in een drie tegen één situatie, maar het was Ghizlan Abdellaoui van Mazzelstars, die de bal wist te onderscheppen.

Afstand

Middelburg maakte de 1-1 via een geplaatst schot van afstand door Nina de Putter. Een minuut later scoorde Esmee van den Berge, die nog net de bal onder Nicole van den Berg kon doortikken. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Esmee van den Berge besloot zelf nog het veld over te steken en af te ronden voor de 1-3. Beide teams kregen nog kansen, maar met 1-3 werd de rust bereikt.

Miscommunicatie

In de tweede helft vielen er lang geen doelpunten, maar toch viel de 2-3 door een miscommunicatie bij Middelburg en liet de keepster een tweede terugspeelbal in het doel rollen. Deze treffer kwam op naam van Nicole van den Berg. Jessie Rottier tikte de 3-3 binnen na een mooie pass van Lizzy van Diepen. Daarna was de arbitrage (Karun Binda en Nissan Alhaddad) helaas het spel een beetje kwijt. En in de laatste minuten werd een overtreding op Lizzy van Diepen de andere kant op gegeven. Dit was de zesde overtreding en dat betekende een tien metertrap voor Middelburg, waaruit werd gescoord door Nina de Putter. En in de laatste seconden werd er nog een overtreding gezien en ook nu werd de tien metertrap binnengeschoten door Nina de Putter, die er dus 3-5 van maakte.