Zaalvoetbal: Multicult wint, remise bij zvv Den Haag 2-Stompwijk’92

In de landelijk mannen competitie zijn alleen inhaalwedstrijden gespeeld. Zowel zvv Den Haag 1 (eredivisie) als FC Westland 1 (1e divisie A) hadden geen competitie-en/of bekerverplichtingen.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Topklasse B

Futsal Rotterdam 2 – Multicult

In de Rotterdamse Topsporthal speelden Futsal Rotterdam 2 en Multicult een spannende wedstrijd. In de eerste helft wist Houssain Zeryouh namens de ploeg van coach Basri Güçlü het openingsdoelpunt te scoren. Daarna mikten de Rotterdammers nog eenmaal raak, zodat de rust met 1-1 werd bereikt. Na de 1-2 van Soufyan Aschahbar kwamen de Rotterdammers beter in hun spel namen door twee treffers een voorsprong: 3-2. Het bleef spannend en door doelpunten van Mohamed Mokadmi (3-3) en Mohamed Achalhi werd de achterstand door Multicult omgezet in een voorsprong: 3-2. Nadat de stand weer gelijk was gekomen (4-4), scoorde Houssain Zeryouh, zijn tweede van de avond, wat tevens de winnende treffer bleek te zijn: 4-5.

FC Boshuizen – FC Westland 2

Scheidsrechter Remco Lochtenberg zag in de Leidse sporthal De Zijl het reserveteam van FC Westland haar eerste wedstrijd van dit seizoen verliezen, zodat de drie punten in Leiden bleven. FC Boshuizen won, na een ruststand van 2–0, uiteindelijk met 5–3. Namens FC Westland scoorden coach en aanvoerder James Dhanai (2-1), Hassan El-Achkar (3-2) en Mohamed Maatoug (4-3).

zvv Den Haag 2 – Stompwijk’92

Stompwijk’92 schoot uit de startblokken en stond in no time op 0-2 door doelpunten van aanvoerder Michael van den Nouweland en Dick van der Salm. Maar in een mum van tijd had zvv Den Haag orde op zaken gesteld, via twee doelpunten van Mohammed El Osrouti en twee doelpunten van Nawfal Boutkabout: 4-2. Na een verder wat chaotische eerste helft, zorgde Killian Bol voor de ruststand van 4–3. De tweede helft startte Stompwijk’92 weer goed en door doelpunten van opnieuw Killian Bol en Bram de Roode nam de ploeg een 4–5 voorsprong.

Na de tweede achterstand kwam het reserveteam van zvv Den Haag weer terug door een van richting veranderd schot van Mohammed El Osrouti (5-5) en even later bracht Nawfal Boutkabout zijn ploeg weer met 6-5 aan de leiding. Stompwijk’92 ging weer op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook door een eigen doelpunt van de tegenstander, hoewel Bart van der Salm, terecht, hevig protest aantekende om het doelpunt op zijn naam te krijgen. Vervolgens kon de wedstrijd alle kanten op en had Dick van der Salm het winnende doelpunt op zijn schoen, maar hij schoot net naast, waardoor scheidsrechter John Duiker de wedstrijd in 6-6 zag eindigen.

Hoofdklasse C

zvv Den Haag 3 – OACN Boys 2

De wedstrijd begon een aantal minuten later omdat zvv Den Haag niet compleet was. Het team werd aangevuld met tweede teamspeler Luthmarnick Maria en doelman Elias Chouardi en ging Brahim Saidi (ook speler zvv Den haag 2) als coach fungeren. zvv Den Haag had mede door die aanvulling net genoeg aan spelers (geen wissels) om de wedstrijd te kunnen aanvangen

Nadat scheidsrechter Osman Unsun voor het begin van de wedstrijd had gefloten opende, na wat goede aanvallen en snelle omschakelingen over en weer, Zanóah Pieris vrij snel voor de thuisploeg: 1-0. Luthmarnick Maria mikte twee maal raak namens de Haagse ploeg en Divan Hansen (OACN Boys 2) liet zvv Den Haag doelman Elias Chouardi in de eerste helft één maal kansloos, zodat de ruststand 3–1 was.

Na de wisseling van helft scoorden beide ploegen tweemaal, wat een eindstand van 5-3 opleverde. Namens zvv Den Haag scoorde overigens Ryan van Vliet beide doelpunten in de tweede helft.

GLZ Delfshaven – Stanga

In het Topsportcentrum in Rotterdam moest Stanga met zes man (één wisselspeler) aantreden tegen GLZ Delfshaven. Om verschillende redenen was precies de helft van het team niet aanwezig. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op wat kansen betreft met een licht veldoverwicht voor de ploeg uit Den Haag. Helaas bleek de Rotterdamse keeper een sta-in-de-weg. Met een 2–2 stand gingen de ploegen rusten. Na de pauze sloeg Stanga toe en wist tot driemaal toe te scoren, waarbij Rico Kogeldans de gehele Rotterdamse defensie bezighield. Ook overtredingen konden de Haagse aanvaller niet tegenhouden. Bij een 2–5 stand deed GLZ Delfshaven nog wel wat terug, maar Stanga maakte net voor tijd een einde aan alle illusies en pakte voor de zesde maal de overwinning van dit seizoen. Voor Stanga troffen Rico Kogeldans en Jeffrey Ramkisoen (beiden 3x) doel.

Tutor – Olympia GO

In Topsporthal X van de TU Delft hoefde het team van de Portugese coach Nuno Pierra (Tutor) niet op te draven, omdat Olympia GO uit Sommelsdijk zich laat in de middag had afgemeld bij Tutor en de KNVB.

Eredivisie Vrouwen

ZVG/Cagemax – zvv Den Haag

zvv Den Haag vrouwen kon de winnende reeks van vier wedstrijden niet doorzetten en verloor, na een ruststand van 3-2, in sporthal Oosterbliek in Gorinchem met 5-3 van ZVG/ Cagemax. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Mazzel Stars  – EXS/Zwolle

In het Zoetermeerse sportcentrum De Veur beleefden de vrouwen van Mazzel Stars een  primeur. De ploeg van de nieuwe trainer/coach René Hijmans won voor het eerste in haar  bestaan in de eredivisie van de vrouwen van EXS/Zwolle. Door een ongelukkige redding van doelvrouw Linsay Maaskant belandde in de twaalfde minuut de bal toch in haar eigen doel zodat de bezoekende ploeg op een 0-1 voorsprong kwam. Voor het rustsignaal wist Susan van den Berg haar ploeg toch naast EXS/Zwolle te zetten: 1-1.

In de derde minuut van de tweede helft scoorde de aanvoerster van Mazzel Stars, Kirsten Kok, haar eersten treffer dit seizoen: 2-1. De wedstrijd bleef spannend, maar het was toch – door doelpunten van Erica de Bok en Frida Bremer – de ploeg uit Zwolle die de stand wist te draaien naar 2-3. In de laatste twee minuten van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid bij Zwolle toch toe en daardoor wisten Kisten Kok (38e minuut, 3-3) en Ghzian Abdellaoui (39e minuut, 4-3) te scoren en de eerste winst van dit seizoen veilig te stellen voor Mazzel Stars.