Zaalvoetbal: Verlies mannen zvv Den Haag, vrouwen halen uit tegen Mazzelstars

Het mannenteam van zvv Den Haag moest buigen voor HV/Veerhuys, terwijl de vrouwen van de Haagse club afrekenden met het Zoetermeerse Mazzelstars. Multicult won het belangrijke duel tegen Stompwijk’92 met 2-0.

Tekst: Alex Pronk           Foto’s: SportSnap.nl

Eredivisie (mannen)

zvv Den Haag – HV/Veerhuys

In Sportcampus Zuiderpark speelde de ploeg van Gerald Baars een goede wedstrijd tegen het veel hogergeplaatste HV/Veerhuys. Al in de vierde minuut moest de thuisploeg een doelpunt incasseren.  Koen Rootring verschalkte doelman Jomar Gomes voor het eerste keer. Het betekende ook de ruststand. Ook in de vierde minuut van de tweede helft kon de zvv Den Haag-doelman een schot van Jorg Ooievaar niet keren: 0-2. Daarna troffen Houssain Jabir en David Albert doel en bepaalde de eindstand op 0-4. Mede doordat zvv Den Haag tot nu toe alle negen wedstrijden van dit seizoen heeft verloren, is de ploeg nu al zeker van het spelen in de degradatiepoule te spelen.

1e divisie A

FC Westland – GZV Watergras

FC Westland had na eerdere problemen besloten om voorlopig zonder publiek te spelen zolang er in Poeldijk gespeeld wordt. De wedstrijd zelf werd, na een ruststand van 1–3, met 3–6 verloren. Klik HIER voor het verslag van dit duel.

Topklasse B

HBSS – Zuid West DH

In Topsportcentrum Rotterdam verloor Zuid West DH van het Schiedamse HBSS. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Karun Binda werd de score van 9–3 bereikt.

Multicult – Stompwijk’92

Multicult, vooraf zes punten, is net als Stompwijk’92 ook te vinden in de onderste regionen van de ranglijst en het was dus een belangrijke wedstrijd. De start was overduidelijk voor Multicult, waarbij het kleine kansen creëerde, maar het niet in doelpunten wist om te zetten. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Stompwijk’92 steeds meer in de wedstrijd, maar ook de bezoekers kregen de bal niet in het doel, wat een ruststand van 0-0 betekende.

De tweede helft was een redelijk open wedstrijd waarbij het twee kanten op kon. Door twee goede schoten van Houssain Zeryouh raakte Michael van den Nouweland (bij 1-0) en Lars van Santen de bal die daardoor in het eigen doel terecht kwam en Multicult op 2-0. Daarna kreeg Stompwijk’92 nog een paar kansen, maar de bal wilde er niet in. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Multicult en worden de zorgen voor Stompwijk’92 steeds groter.

zvv Den Haag 2 – FC Westland 2

Het tweede van FC Westland speelde gelijktijdig met het eerste, maar dan in de Sportcampus Zuiderpark. Doordat coach en aanvoerder James Dhanai er zelf niet was en ook aantal spelers mee moesten doen met het eerste team tegen GZV Watergras, kon het reserveteam van zvv Den Haag hiervan profiteren. De Haagse ploeg won na een 2-0 ruststand met 4-0. De thuisploeg had wel veel kansen waaruit maar vier keer werd gescoord. Scheidsrechter René de Jong zag Brahim Karoumi (2x),  Brahim Saidi en Luthmarnik Maria scoren: 4–0.

Hoofdklasse C

Deltasport – Tutor

Het was geen beste wedstrijd van het Delftse Tutor. Al binnen twee minuten kwam de ploeg van Nuno Pereira, via een vrije trap op achterstand. In de eerste helft liep Deltasport uit naar 5–0. De tweede helft was iets beter van Tutor-kant, maar Deltasport wist nog drie keer te scoren in het  Topsportcentrum in Rotterdam: 8-0.

zvv Den Haag 3 – Lugdunum

In Sportcampus Zuiderpark zag scheidsrechter Nino Guergouri Lugdunum uit Leiden met grote cijfers winnen met 2–9 van zvv Den Haag 3. Beide Haagse doelpunten werden gescoord door Zanóah Pieris.

OACN Boys 2 – Stanga

Stanga heeft met moeite gewonnen van het reserveteam van OACN Boys. Op papier wellicht een ge makkelijke tegenstander, maar in de praktijk thuis lastig te bestrijden. OACN Boys 2 kwam brutaal op een 1-0 voorsprong door balverlies van de bezoekers. Voor rust wist Jeffrey Ramkisoen zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De 1–1 was tevens ook de ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Het waren de bezoekers uit Den Haag die het spel dicteerden, maar niet tot scoren kwamen. Weer kwam Stanga op achterstand vanuit een counter. OACN Boys 2 leek de ongeslagen status van Stanga te doorbreken. De mannen van coach Steven Poeran wisten zich staande te houden en scoorden via John Poeran en Rico Kogeldans. De drie punten gingen mee de tas in richting Den Haag: 3-2.

Eredivisie (vrouwen)

Een oppermachtig spelend zvv Den Haag Vrouwen speelde Mazzelstars van de mat. De invaller-coaches Stef Valk en Jeffrey Brand waren na afloop uiterst tevreden over het resultaat, al vonden zij de tweede helft minder dan de eerste van hun ploeg. (Meer foto’s SportSnap.nl)

De Haagse ploeg speelde ijzersterk met Celine Lindhoudt (doelvrouw), Priscilla Mesker (rentree na zwangerschap), Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel (2x trefzeker), Sylvana Den Boer (1x) Larissa Boerenstam (1x), Kayanat Bokhari, Samantha Chin A Sang (1x), Samia Kaaouane (1x), aanvoerster Priscilla de Vos (1x), Sabrina Pufflijk (rentree) en eenmaal in eigen doelpunt van Iris Cox van Mazzelstars, dat vorige week ook al in eigen doelschoot. Het werd uiteindelijk 8-0.