Zaalvoetbal (vrouwen) | zvv Den Haag levert knappe prestatie in Zeeland

Een gepassioneerd en uitstekend voetballend vrouwenteam van zvv Den Haag gleed met ‘Haagse Blöf’ en strijdlust langs de verrassend sterke nieuwkomer in de eredivisie ZVV Middelburg. De Haagse eredivisionist won ruim met 2-6 in Zeeland.

Tekst: Ulis van Maanen

In Sporthal De Kruitmolen, vastgenageld aan het naastgelegen bowlingcentrum, werd de staf van zvv Den Haag onder het genot van een drankje vriendelijk en met typisch Zeeuwse vriendelijkheid hartelijk verwelkomd door het tweekoppige ontvangstcomité van de eredivisiepromovendus.

 

Het ambitieuze ZVV Middelburg timmert overigens al een tijdje aan de weg om haar weg te vinden in Futsalminded Nederland. Pas dit seizoen heeft de provincie Zeeland in ZVV Middelburg een jong vrouwenteam in de landelijke eredivisie. Het is aan de Zeeuwse initiatiefnemers Mahyar Emamjomeh en zijn twee broers Arash en Omid te danken dat de Zeeuwse vrouwen op nationaal niveau hun futsalskills en -moves kunnen tonen.

Souplesse

Vooral in de nummer drie, teamcaptain Esmeé van den Berge heeft ZVV Middelburg een uitstekende futsalspeelster. Met veel souplesse en techniek ontweek zij stijlvol de Haagse ‘benen’ en trakteerde zij haar medespeelsters op kansrijke doelkansen. Ook etaleerde de Oranje-rookie een grote mate van overzicht en inzicht in ogenschijnlijk benarde spelsituaties. Niet onlogisch dat ook ‘Zeist’ haar recentelijk heeft opgemerkt.

Stroef

Tijd voor de wedstrijd. zvv Den Haag startte stroef. Sterker nog, na amper anderhalve minuut spelen in de eerste helft lag de bal al achter de verder de uitstekend keepende Celine Lindhoudt: 1-0. De sporthal ontplofte en de fanatieke Zeeuwse aanhang scandeerde voortdurend vanuit de volle tribunes de naam van één van hun favoriete ZVV Middelburg-publiekslievelingen. Het werd ook een mooi zaalvoetbalschouwspel met veel spanning en sensatie.

Eigenlijk bleek die stormachtige opening en snelle goal van de Zeeuwse thuisploeg een wake-upcall voor zvv Den Haag, dat direct daarna eerst volledig de weg kwijt raakte. Maar gelukkig herpakte de ploeg zich knap en boog de 1-0 achterstand om in een knappe 1-2 ruststand.

Reddingen

 

En dan de tweede helft…! Uiteraard wilde de thuisploeg natuurlijk ook zvv Den Haag onder druk zetten en langszij komen. Maar dit lukte om verschillende redenen niet. Eén van de redenen was de geweldige reddingen van de Haagse goalie Celine Lindhoudt, die met miraculeuze acties haar team behoedde voor meer tegentreffers. De Rotterdamse in Haagse dienst had uiteindelijk een belangrijk aandeel in de 2-6 overwinning.

Overzicht

Vermeldenswaardig is ook de rust die werd bewaard in de ploeg door met name routinier Rochella Becker. Haar overzicht en inzicht en goede spel bekroonde zij ook met een treffer. Datzelfde gold ook voor één van de andere uitblinkers en routiniers aan Haagse zijde,  Samantha Chin A Sang. Wat een geweldige partij speelde de tweemaal trefzekere Den Haag-gigant. Maar dit gold ook voor het hele team dat heel veel strijd en Haagse passie leverde en toonde.

Ervaring

Onder aanvoering van de ervaren en trefzekere teamcaptain Priscilla de Vos, alleskunner Esmeralda van den Heerik (foto), het onberekenbare futsaltalent Larissa Boerenstam, de sluwe Samia Kaaouane en ‘kanon’ Lavinia Poku mocht ook rookie Kayanat Bokhari eredivsie-ervaring opdoen. Ook jonkie Shania de Vlieger mocht op haar jonge leeftijd (16) op de bank zitten als tweede keepster bij afwezigheid van Lisa Franken.

Lees verder