Zaalvoetbal: Vrouwenteam zvv Den Haag kan winnende reeks niet doorzetten

zvv Den Haag, kon helaas de winnende reeks van afgelopen weken niet doorzetten. zvv Den Haag was niet scherp en straalde niet uit wat het de afgelopen weken wel deed, gaf trainer René Havermans aan. De wil om te winnen en voor elke bal te gaan, kwam er niet echt uit. En dan krijg je het deksel op de neus. Zvv Cagemax won met 5-3.

Trainer Johan van der Hoek van tegenstander zvv Cagemax had een andere speelwijze. In tegenstelling het hoger verdedigen, koos hij voor de speelwijze laag op eigen helft. En dat was een juiste keuze. Op de counter spelen is niet altijd mooi, maar heeft wel effect. En als  je daar dan ook de juiste speelsters voor hebt, geeft dat een resultaat. HTC René Havermans was ervan uitgegaan, dat Cagemax hoog zou gaan verdedigen en zvv Den Haag ons onder druk zou zetten. Maar dat gebeurde dus  niet. Dit was zeker besproken vooraf door Havermans en Brand en hierover waren ook afspraken gemaakt. Deze afspraken, moeten dan ook wel goed uitgevoerd worden en daar liet zvv Den Haag het teveel liggen.

Geduld

zvv Den Haag had niet het geduld in de opbouw, om wat langer op balbezit te spelen en het juiste moment af te wachten om de bal diep te spelen. En vooral om de juiste keuzes te maken. Wanneer je geforceerd gaat spelen, is er veel kans op balverlies. Juist dan moet je extra  alert blijven op de counters van deze tegenstander. En dat bleek ook wel. De tegenstander was scherp en van de vijf doelpunten werden er vier in de counter gemaakt.

Leermoment

Tijdens de rust gaf  Havermans aan, dat het vertrouwen er is , alleen moeten de afspraken wel nagekomen worden. Voor zvv Den Haag was dit een leermoment en daar moet het team dan ook wel naar handelen. Maar helaas bleef zvv Den Haag in de valkuil lopen en pakte het niet goed op.

zvv Den Haag herpakte zich  wel op momenten en vond dan wel de aansluiting, maar wanneer die er was dan werd dit snel tenietgedaan en scoorde de tegenstander weer. Vooruitgang was er wel. De doelpunten die zvv Den Haag scoorde, waren mooi uitgespeelde kansen en vaak vanuit de beweging en combinatie. Je zag bij zvv Den Haag diverse spelsystemen en wanneer dat loopt is dat leuk om te zien. zvv Den Haag heeft zeker gestreden, maar zoals bekend moet je ook je hoofd gebruiken.

Slimmer

Havermans wat niet tevreden over het spel, maar is er wel van overtuigd dat dit soort wedstrijden erbij horen. Havermans: ,,En daarvan moeten we leren. We maken de afspraak, om veel en vaak op de helft van de tegenstander te voetballen en dat brengt risico met zich mee. Daar moeten we als Den Haag dan ook slimmer mee om gaan. Een mooie uitspraak van Johan Cruijff: ‘Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen’. Hier ligt dus de nieuwe uitdaging!” Een 5-3 verlies was het resultaat voor zvv Den Haag, dat Lavinia Poku, Ramona van der Harst (foto) en Priscilla de Vos de doelpunten zag maken.