Zaalvoetbal: zvv Den Haag nipt onderuit, Stompwijk buigt voor HBSS

In de Eredivisie redde zvv Den haag het zondagavond in Apeldoorn net niet tegen AGOVV. Zuid West DH won in de Topklasse B van Futsal Rotterdam 2 en Stompwijk’92 zag HBSS huiswaarts keren met een overwinning op zak.

Tekst: Alex Pronk

AGOVV – zvv Den Haag

In Matenpark (Apeldoorn) wist zvv Den Haag zondag net niet te verrassen tegen AGOVV. De ploeg begon weliswaar zeer goed, want via twee doelpunten van Brahim Karoumi (5e en 11e minuut) kwam zvv Den Haag zelfs op een 0-2 voorsprong. Jelle Jejanan (AGOVV) maakte nog voor het rustsignaal nog de aansluitingstreffer en gingen de ploegen met 1-2 de rust in.

Gelijkmaker

Direct na de wisseling van helft maakte Rachid Boughalab de gelijkmaker. : 2-2. Voor zvv Den Haag leek de wedstrijd net te veel te worden, want enkele minuten later kwam AGOVV, via Jelle Jejanan, voor de eerste keer op voorsprong: 3-2. zvv Den Haag rechtte nog één keer de rug en zag Lotfi Salhi in de 31e minuut de gelijkmaker scoren. Maar in een spannende slotfase moesten de bezoekers toch nog een tegendoelpunt incasseren. Rachid Boughalab liet Radu Iordache voor de vierde maal kansloos: 4-3.

Landelijk beker

FZR Fermonia Boys – zvv Den Haag

Eerder deze week wist zvv Den Haag voor de landelijke KNVB-beker niet de volgende ronde te bereiken. Het verloor van eerste divisionist FZR Fermonia Boys met grote cijfers: 9-1. In de Roermondse sporthal Gerrishal wist alleen Mohamed Taous in de tweede minuut van de wedstrijd de gelijkmaker te maken. Bij de thuisploeg was Ali Jakir met vier treffers de gevierde man.

FC Westland – White Stones

In de Jan van der Valk sporthal verraste het gepromoveerde FC Westland tegen het uit de eredivisie gedegradeerde White Stones. De ploeg van James Dhanai won na een ruststand van 4-3 met 5-3. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

Topklasse B

Zuid West DH – Futsal Rotterdam 2

In sporthal Overbosch aan het Vlaskamp speelde Zuid West DH tegen het reserveteam van Futsal Rotterdam. Tot aan de rust stond de ploeg van coach Rachid Laari met 3-2 voor, via doelpunten van Mounir Madrouni (2x) en Nabil Azougagh. Na de doelwisseling liep Zuid West DH uit tot 7-3 door treffers van Mounir Madrouni (4x), Nabil Azougagh en Mohamed el Haddioui. In de laatste twee minuten scoorde Futsal Rotterdam 2 nog twee doelpunten, zodat de uitslag werd bepaald op 7-5.

Stompwijk’92 – HBSS

De eerste helft gingen de beide teams gelijk op. HBSS kwam op voorsprong door een van richting veranderd schot, waarbij de Stompwijkse keeper niet helemaal vrijuit ging. Dit was tevens ook de ruststand: 0-1. In de tweede helft hetzelfde speelbeeld als voor rust. Kleine kansen voor beide teams, maar HBSS kwam op 0-2 door weer een van richting veranderd schot. De laatste minuten ging de keeper meespelen, waardoor wel de 1-2 werd gemaakt door Bram de Roode. Helaas voor de Stompwijkers werd het later via een mooi afstandsschot nog 1-3. Namens HBSS, de andere ploeg van zvv Den Haag coach Gerald Baars, scoorden Illyas Bencharef (2x) en Batuhan Saglam.

Rotterdams Studenten – zvv Den Haag 2

Het reserveteam van zvv Den Haag won in sporthal Woudestein (van de Erasmus Universiteit) nipt van de Rotterdamse Studenten met 4-5. De uitstekende scheidsrechter John Duiker zag Mohamed El Osrouti  (foto)(2x), Swendell Cijntje, aanvoerder Luthmarnick Maria en Ronaldo Minta namens de Hagenaars scoren

Hoofdklasse C

GZV Watergras 2 – Tutor

In Goudase sporthal Mammoet stond Tutor met 2-0 achter. In de tweede helft zag scheidsrechter Vally Karagantcheff de Delftse studenten viermaal scoren via Justinas Jučas (2x), Fedor Perelaer en Albert Wasswa, wat een 2-4 eindstand opleverde.

Olympia GO – zvv Den Haag 3

zvv Den Haag 3 werd in sporthal Staver in Sommelsdijk weggespeeld door de plaatselijke Olympia GO met maar liefst 13-3. Namens het team uit de Residentie troffen doel Ronaldo Minta, Zanoah Pieris en Quincy Knegjens.

Stanga – FC Boshuizen 2

In sporthal Hoge Veld zag scheidsrechter  Ruud Augustin Stanga winnen van het reserveteam van FC Boshuizen met maar liefst 9-2. Namens de ploeg in het paars schoten met scherp Jeffrey Ramkisoen, Rico Kogeldans en Osvaldo de Pina (allen tweem aal), John Poeran, Madan Moti en Maurice de Wit.