Zaalvoetbal: zvv Den Haag onderuit, eindelijk winst voor Multicult

In de Eredivisie liep zvv Den Haag tegen een teleurstellende nederlaag aan tegen Exel’94. In de Topklasse B trok FC Boshuizen nipt aan het langste eind tegen Stompwijk’92. Multicult pakte na lange tijd eindelijke ook weer eens de winst.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Eredivisie

ZVV Den Haag – Texel’94

In de eredivisie werd een volledige programma gespeeld met onder meer zvv Den Haag in Sportcampus Zuiderpark tegen Texel’94. In de eerste helft had de ploeg uit Texel qua spel de overhand en bereikte dan met een 0-3 voorsprong de rust. Yorgo Helleman (2e minuut 0-1), Djen van der Struis (12e minuut 0-2) en Stijn Arends (13e minuut 0-3) waren de doelpuntenmakers. zvv Den Haag had ook in de eerste helft wat kansen gehad zoals via Brahim Karoumi die al in de vierde minuut tegen de paal schoot en aanvoerder Morad Chalhi die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.

Na rust kwam zvv Den Haag beter in de wedstrijd en beloonde zich in de 27e minuut via, de na langdurige blessureleed teruggekeerde, aanvoerder Morad Chalhi: 1-3. Even letten de spelers van zvv Den Haag in de 31e en de 32e minuut niet op en meteen strafte de tegenpartijd dit af met twee doelpunten van Yorgo Helleman: 1–5.

In de laatste vier minuten vielen de doelpunten als rijpe appels uit de boom. Eerst volgde in de 36e minuut een treffer van Morad Chalhi (2-5) en direct daarna na nam coach Martijn de Veij (Texel’94) een tactische time-out. zvv Den Haag verruilde doelman Oussama Zayzaoui voor  Radu Iordache. Binnen enkele seconden wist Texel’94-speler Yorgo Helleman zijn vierde van de avond raak te schieten: 2–6. Ook nam coach Gerald Baars in de 37e minuut (drie minuten voor tijd) een time out om toch de schade beperkt te houden. Doelman Radu Iordache wist via zijn worp naar voren de naar achteren koppende Mohamed Taous te bereiken en via de handen van Texel’94-doelman Alexander Smit belandde de bal tergend langzaam in het doel: 3-6.

1e divisie A

VIOS’79 – FC Westland

In Sporthal De Doorbraak in Warmenhuizen zag het scheidsrechter duo Bert van den Ham en Nino Lantink in een zeer spannende wedstrijd de thuisploeg, VIOS’79, nipt winnen met 5-4. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

FC Boshuizen – Stompwijk’92

Eerder werd dit duel geschrapt vanwege de viering van Leidens Ontzet. Na ongeveer vijf minuten spelen wist Sem van der Salm namens Stompwijk’92 het openingsdoelpunt te maken: 0–1. Daarna werd FC Boshuizen wat sterker en wist met een 2-1 voorsprong de rust te bereiken. De tweede helft gaf een felle en spannende wedstrijd te zien. Na een gele kaart voor een FC Boshuizen-speler was er een overtalsituatie in het voordeel van Stompwijk’92, dat daar ook meteen van profiteerde via Michael van den Nouweland: 2-2.  Daarna kon het alle kanten op en maakte FC Boshuizen vlak voor tijd het winnende doelpunt: 3-2.

Multicult – Berkel

Ook dit duel ging eerder niet door vanwege een groots opgezet evenement. Het Multicult van coach Basri Güçlü begon voortvarend tegen de zeer goede ploeg van Berkel. Mohamed Achalhi scoorde al in de derde minuut het openingsdoelpunt (1-0) en Berkel kon meteen de afspraken in de prullenbak gooien. Via veel kansen voor Multicult, wist wederom Mohamed Achalhi in de tiende minuut de marge te verdubbelen: 2–0.

Nog geen twee minuten later kreeg de uitstekende Multicult-doelman Fouad Amrani toch een tegendoelpunt te incasseren. Bart van den Dool (ook veldspeler van Berkel) scoorde de 2-1. In de vijftiende minuut prikte, met een zeer hard schot, Ali Boussaboun het derde doelpunt voor de thuisploeg binnen: 3-1.

Het spel werd harder en het was af en toe op het randje van het toelaatbare. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir trad wel op, maar deed het veelal mondeling af. Rond de twintigste minuut werd Samir Oulhani van achteren aangetikt en ging neer. De leidsman gaf wel een terechte vrije trap, maar vergat een gele kaart te tonen aan de aanvoerder van Berkel, Frans Krijtenburg. Vanuit de genomen vrije trap wist Samir Oulhani het kwartet vol te schieten: 4–1. Roy Visser van Berkel had vlak voor het rustsignaal het slotakkoord 4-2.

Na de wisseling van helft had Berkel niet te klagen over geluk. Doelman Steven Kunnen hield zijn doel schoon ondanks de kansen van Multicult. Maar het wist zelf wel, via twee doelpunten van Bart van den Dool, op gelijke hoogte te komen: 4-4. Tien minuten voor tijd nam aanvoerder Ali Boussaboun zelf de verantwoordelijkheid en zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 5–4.

Berkel kon het niet meer opbrengen om de gelijkmaker te produceren, maar Samir Oulhani tilde in de laatste seconde van de wedstrijd de score naar 6-4 en dit betekende de eerste overwinning van dit seizoen voor Multicult. De laatste overwinning van Multicult dateert van 3 juni tegen FC Maense.

Hoofdklasse C

Tutor – ASW 2

Ook door een evenement in Topsporthal X werd dit duel toen uitgesteld. De mannen van  coach Nuno Pereira hadden en een gemakkelijke avond tegen het reserveteam van ASW uit Waddinxveen. Ondanks dat ASW 2 met 0–1 voor kwam, scoorden Joachim Bron en Albert Wasswa (2x), waardoor de Delftse studenten uitliepen naar 3–1 bij rust. Na de pauze maakte Fedor Perelaer het vierde doelpunt voor de thuisploeg: 4-1. Nadat ASW 2 de 4-2 had gescoord, bepaalde Joachim Bron de eindstand op: 5-2.