Zaalvoetbal: zvv Den Haag onderuit in Amsterdam, ruime zege Stanga

zvv Den Haag redde het in Amsterdam niet tegen VNS United (7-4). Het tweede team van FC Westland pakte nipt de winst tegen Futsal Rotterdam 2. Multicult moest de punten aan HBSS laten en Stanga was een maatje te groot voor Tutor.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

VNS United – zvv Den Haag

In de Amsterdamse sporthal De Weeren speelde zvv Den Haag een zeer goede wedstrijd, maar moest het duel in het laatste kwart uiteindelijk uit handen gegeven. In de derde minuut opende Mohamed Taous de score voor de ploeg van coach Gerald Baars.  Binnen twee minuten draaiden Adil Boukris en Jaafar Moussa de score om naar 2–1.

In de twaalfde minuut kwam de ploeg uit de Residentie via een fraai doelpunt van Khalid Guermat weer op gelijke hoogte: 2-2. Pal daarop werden er twee doelpunten achter elkaar gemaakt, maar wel eerlijk verdeeld. Jaafar Moussa zette VNS United weer op voorsprong (3-2), maar Lotfi Salhi tekende gelijk voor de 3-3. Na rust pakte zvv Den Haag het goed op en kwam via wederom Lofti Salhi op 3-4.

In de laatste tien minuten leek de batterij op te zijn bij de Hagenaars, want door treffers van Jaafar Moussa, Adil Moussa (beiden 2x), Mohamed Bouchibti en Adam Laoikill kwam de eindstand van 7-4 op het bord te staan. In de laatste minuut eindigde zvv Den Haag met drie veldspelers doordat doelman Radu Lodache  ‘vroegtijdig’ mocht gaan douchen vanwege een rode kaart.

1e divisie

Doordat de 1e divisie A een poule is met een oneven aantal clubs, had FC Westland geen competitieverplichtingen.

Topklasse B

FC Westland 2 – Futsal Rotterdam 2

In de Jan van der Valk-sporthal begon het reserveteam van FC Westland erg goed. In de eerste 25 minuten van de wedstrijd had opponent Futsal Rotterdam 2 niets te vertellen. FC Westland 2 overklaste de tegenstander al werd er maar twee keer gescoord (door Hakim Habibi) voor de pauze.  Wat niemand had verwacht, gebeurde na rust toch. Het verzwakte Futsal Rotterdam wist toch langszij te komen: 2-2. Vlak voor tijd kon FC Westland 2 toch de winst pakken door een fraai doelpunt van coach James Dhanai (foto): 3-2. Twee seconden voor tijd zag scheidsrechter Remko Lochtenberg zich nog genoodzaakt een rode kaart te tonen aan Mounir Akkabi (FC Westland 2).

ASW – Zuid West DH

In sporthal De Dreef won de ploeg uit Waddinxveen nipt van het Haagse Zuid West met 2-1. Namens de ploeg van coach Abdelaziz Lalouti (ASW) scoorden Marwan Fennich en Amine Guennaoui. Aanvoerder Mohamed El Haddioui wist de eretreffer te maken voor het team van coach Rachid Laari.

Berkel – zvv Den Haag 2

In de Berkelse Vermeulen sporthal werden er in vijftig minuten wedstrijd maar liefst 23 doelpunten gemaakt. Scheidsrechter John Duiker zag titelkandidaat Berkel met 12-11 winnen.

Multicult – HBSS

In de late uren speelde Multicult in Sportcampus Zuiderpark tegen het Schiedamse HBSS. Van dit team is Gerald Baars ook de coach, maar hij liet het ditmaal over aan zijn assistent omdat hij zelf met zvv Den Haag mannen 1 in Amsterdam moest spelen tegen VNS United. Voor HBSS scoorden Yassine Belghar en Illyas Bencharef beiden tweemaal en dat betekende een 0-4 overwinning.

Hoofdklasse C

GZV Watergras 2 – zvv Den Haag 3

zvv Den Haag 3 won in de Goudse sporthal Mammoet met 1–3  van het reserveteam van GZV Watergras.

Stanga – Tutor

Stanga-speler Roger Smees, die vorige week een rode kaart te zien kreeg van scheidsrechter Jurian van der Tol, vernam van de KNVB dat hij voor vijf wedstrijden van Stanga 1 is uitgesloten. Stanga was dominant met uitblinker aanvoerder Osvaldo de Pina. Voor rust werd het duel al in het slot gegooid (5-1) en het werd uiteindelijk 6-1. Debutant John Hermans, vooral bekend als veldkeeper, stond op doel. De doelpunten voor Stanga werden gemaakt door Jeffrey Ramkisoen, John Poeran en Rico Kogeldans (allen tweemaal). Namens Tutor mikte, bij een stand van 4-0 en op aangeven van Ingmar Boshuizen, Raf van Oosterhout raak en hij redde daarmee de eer voor zijn ploeg.