Zaalvoetbal: zvv Den Haag ruim onderuit, Tutor schiet met scherp

In de Eredivisie bij de mannen moest zvv Den Haag de punten aan concurrent zvv Eindhoven laten. In de Topklasse B speelden Multicult en FC Westland 2 tegen elkaar gelijk en Tutor was in de Hoofdklasse C flink op schot tegen GLZ Delfshaven.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Eredivisie mannen

zvv Den Haag – zvv Eindhoven

Vooraf had nummer zestien (zvv Den Haag) een kans om de eerste overwinning te pakken tegen de nummer vijftien (zvv Eindhoven), dat tot dan slechts één overwinning (op 30 september tegen Texel’94: 6-3) had binnengehaald.

Coach Gerald Baars van zvv Den Haag beleefde alleen in het begin van de eerste helft een mooie avond, daarna liep het totaal verkeerd af. In de eerste tien minuten bracht Mohamed El Osrouti de ploeg op 1-0 (vierde minuut) en de van langdurig blessureleed teruggekeerde Morad Chalhi tekende in de tiende minuut voor de 2-0.

Daarna werden in een kort tijdsbestek te veel overtredingen gemaakt, waarbij ook gele kaarten werden getoond en Boukhari met tweemaal geel de wedstrijd moest verlaten. In de zeventiende en achttiende minuut werden de zesde en de zevende overtreding gemaakt, waarna Ilias Achenteh tweemaal zvv Den Haag doelman Jomar Gomes kansloos kon laten, waardoor de stand meteen op 2-2 kwam te staan.

Bij de achtste overtreding redde zvv Den Haag sluitpost in de negentiende minuut, de derde strafschop, deze keer van Mourad Souidi. Vlak erna maakte Ilias Achenteh zijn hattrick vol: 2–3. Dit was ook tevens de ruststand.

zvv Eindhoven had de smaak te pakken en speelde de thuisploeg helemaal zoek. Binnen elf minuten scoorden Ilias Achenteh (2-4), Mourad Souidi (2-5, 2-6 en 2-8), Mohamed Bounaj (2-6 en 2-7) en Umur Agir (2-9). Daarna liet zvv Eindhoven de concentratie even vieren om krachten te sparen, waarvan Khalid Guermat in de 35e minuut (3-9) en Mohammed Kasmi in de 36e minuut (4-9) even konden profiteren. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Mourad Souidi (4-10) en Umur Agir die de eindstand op 4-11 bepaalde.

1e divisie A

FC Westland – Futsal Rotterdam

FC Westland pakte eindelijk de eerste drie punten in de eerste divisie. En dat nog wel tegen de degradant uit de Eredivisie Futsal Rotterdam (vorige seizoen nog spelend onder de naam Feyenoord). In de sfeerloze Jan van de Valk sporthal – er mocht geen publiek bij – won de ploeg van James Dhanai met 11-6. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

Stompwijk’92 – Futsal Rotterdam 2

In sporthal Meerhorst zag scheidsrechter Abderrahim Essaghir een gelijkopgaande eerste helft, waarin er niet veel kansen werden gecreëerd. Toch wist Futsal Rotterdam er eentje te maken, waardoor de ruststand 0–1 was. In de tweede helft ging Stompwijk’92 meer druk zetten en kwam het aan voetballen toe. Er werden verschillende kansen gecreëerd, maar het afmaken lukte niet. Met nog een paar minuten te spelen ging de niet fitte keeper Joeri van der Salm van Stompwijk’92 meedoen om nog meer druk te zetten. Dit resulteerde eerst in een 0–2 en daarna de 1–2 van Sem Sweere. Dit was ook de eindstand.

Berkel – Zuid West DH

Scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan zag Zuid West DH in de Berkelse sporthal Vermeulen van Berkel met 3-6 verliezen. Namens Zuid West DH scoorden Hassan Chouaib tweemaal en Imad Bourjale ieder eenmaal.

Multicult – FC Westland 2

In de breedtesporthal van Sportcampus speelde Multicult (na een ruststand van 1-0) met 2-2 gelijk tegen het verzwakte reserveteam van FC Westland. Soufian Aschahbar opende in de eerste helft de score namens de thuisploeg. De tweede helft ging FC Westland 2 meer druk zetten, waar Multicult moeite mee had. Samir Aoulad M’hand en Reduoan el Margi brachten de Westlanders op voorsprong: 1–2. Het slotakkoord was wederom Soufian Aschahbar, die scoorde voor de ploeg van coach Basri Güçlü: 2-2.

Het reserveteam van zvv Den Haag was door het oneven aantal ploegen in deze klasse deze week vrij.

Hoofdklasse C

Stanga – zvv Den Haag 3

Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor Stanga. John Hermans, Jeffrey Ramkisoen, Reginald Poeran en Maurice de Wit werden door blessures gemist. Roger Smees was weer terug van een schorsing en drie jeugdspelers waren toegevoegd.

Binnen vijf minuten stond Stanga op een 0-2 achterstand. Door doelpunten van Rico Kogeldans en Madan Moti kwam het team terug op gelijke hoogte. Alleen werd de ruststand met 2-3 bereikt. Na de pauze wist het derde team van zvv Den Haag direct 2-4 te maken. Veel kansen van Stanga gingen daarna verloren. Roger Smees en Osvaldo de Pina trokken de stand weer gelijk (4-4). Toch kwam zvv Den Haag 3 weer op voorsprong (4-5). Aanvoerder John Poeran schoot Stanga met een man meer situatie op gelijke hoogte (5-5), waarna Rico Kogeldans met een man minder situatie de winnende maakte (6-5).

GLZ Delfshaven – Tutor

De Delftse Studenten gaven in het Topsportcentrum GLZ Delfshaven dik klop. Na een ruststand van 1-3 won de ploeg van coach Nuno Pereira met liefst 3-12. Voor de rust scoorden Raf van Oosterhout, Justinas Jučas en Lasse Bruun. Na de doelwisseling schoten Albert Wasswa (4x), Ingmar Boshuizen (2x), Raf van Oosterhout, Lasse Bruun en Justinas Jučas raak.