Zaalvoetbal: zvv Den Haag-vrouwen pakt door teamwork zege

Dat je als ploeg vertrouwen hebt om een wedstrijd te winnen en dit ook op het veld uitstraalt. Dat zou kunnen, maar het trainersduo Havermans en Brand van de zvv Den Haag-vrouwen, zagen een team dat liet zien wat het waard waren. De boventoon was teamwork en dat is dan het beste vertrekpunt om een wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het speelplan van HTC René Havermans (foto) was duidelijk en uitvoerbaar. De vraag was of het ook goed uitgevoerd zou worden. Het antwoord was positief al moeten er logischerwijs altijd  puntjes op de i worden gezet. Die momenten zijn ook belangrijk, voor speelsters en trainer(s).

Maar afspraken maken en die dan vervolgens uitvoeren is wel eens lastig. Alles is ook afhankelijk van de tegenstander. En Futsal Rotterdam is altijd lastig voor zvv Den Haag

Geloof

Met en goede start en diverse kansen zette zvv Den Haag Futsal Rotterdam goed onder druk. De Haagse ploeg weerde zich kranig en het was duidelijk dat het geloof erin zat. In de achtste  minuut werd het harde werken beloond. Priscilla de Vos was trefzeker en zorgde voor de 1-0 ruststand.

Bij de start van de tweede helft moest de gedachte weer op nul worden gezet en was het starten aan een nieuwe wedstrijd, zoals coach Havermans altijd zegt, net doen of je met 0-0 begint. De tweede helft leverde weer goede kansen op, maar die werden niet benut. Maar in de 22ste minuut scoorde Ramona van der Harst de 2-0 en weer werd dus inzet beloond.

Strijden

Coach Havermans zag zijn ploeg mooie aanvallende acties maken en een team, dat voor elkaar wist te strijden. Ook fraaie reddingen van keepster Lisa Franken en verder vloeiende combinaties, indrukwekkende intercepties, legale slidings en tackles en meesterlijke assists.

Maar realistisch als Havermans altijd is, gaf hij aan dat je pas wint als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, zeker tegen deze tegenstander. En dat bleek ook wel, want Futsal Rotterdam scoorde nog de 2-1 in de 36ste  minuut. Dit doelpunt, werd door het zuiver hinderen van de keepster gescoord. Helaas heeft de scheidsrechtert dit waarschijnlijk niet gezien.

Teamwork

Vooral het teamwork viel op. De wil om voor elkaar te vechten als het even tegenzit, focus op het goede van elkaar en van daaruit als ploeg je herpakken. De wijze woorden van de Haagse ‘Master Of Futsal’ René Havermans, in de kleedkamer, op de bank, gedurende de wedstrijd en daarna kwamen niet alleen uit, maar werden door zijn speelsters ook ten uitvoer gebracht