Zaalvoetbal: zvv Den Haag, Zuid West DH en Stompwijk’92 met lege handen

Afgelopen week was er weer een vol programma in de zaalvoetbalcompetitie. zvv Den Haag ging in de Eredivisie met 8-1 onderuit bij LEBO. Zuid West DH zag in de Topklasse B FC Boshuizen met winst vertrekken en Stompwijk’92 redde het niet thuis tegen Berkel.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie (mannen)

LEBO – zvv Den Haag

In de Amsterdamse sporthal Calvijn kon de equipe van coach Gerald Baars niet echt verrassen. zvv Den Haag verloor, na een ruststand van 2–0, met 8–1. In de 39e minuut van de wedstrijd wist Danny Browne namens zvv Den Haag 7-1 te scoren.

1e divisie A

FC Marlène 2 – FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland mochten na een vrije speelronde nu in de Heerhugowaartse sporthal Waardergolf aantreden tegen het tweede van FC Marlène. Het was echter de hoofdmacht van Marlène die aantrad tegen FC Westland. Het eerste van Marlène was twee speelrondes vrij en wilde zich voorbereiden op de wedstrijd tegen landskampioen Hovocubo komende vrijdag. FC Marlène trad aan met Nederlands elftalspelers Mo Attaibi (100+ interlands), Mo Darri, Amir Molkarai, Younes Daari en Barry de Wit.

FC Westland kon zich goed verweren tegen internationals van FC Marlène, maar verloor, na een ruststand van 6–1, toch met 10–4. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

Zuid West DH – FC Boshuizen

In sporthal Overbosch zag scheidsrechter Abderrahim Essaghir een stevige wedstrijd, waarin behoorlijk wat overtredingen werden gemaakt en waar ook gele kaarten werden getoond, onder meer tweemaal geel aan FC Boshuizen-speler Ali Abbach. Daar was even een misverstand over tussen arbiter Abderrahim Essaghir en secretaris Yashwant Ramautarsing. De secretaris dacht bij de straf dat er twee minuten op de strafbank moest worden plaatsgenomen, maar omdat het tweemaal geel was, mag volgens de regel pas dat na vijf minuten iemand anders in het veld komen. Gelukkig was het misverstand op een juiste manier opgelost. De Haagse equipe verloor uiteindelijk met 3–5 van de Leidse ploeg. Doelpuntenmakers van Zuid West DH waren Nabil Azougagh, Zakaria Azarkan en Otman el Hammouchi.

Stompwijk’92 – Berkel

Voor de ploeg van coach Lennart Luiten (Stompwijk’92) stond afgelopen week de thuiswedstrijd tegen Berkel op het programma, dat – net als Stompwijk’92 – was gepromoveerd naar de Topklasse. Door wat personele problemen en gebrek aan fitheid bij Stompwijk’92 werd Tjebbe Janson van het vijfde zaalteam gevraagd om ook mee te doen.

Stompwijk’92 kon deze wedstrijd geen potten breken. Het was niet goed genoeg, waardoor er niet top werd verdedigd en ook aanvallend werd er niet veel klaargespeeld, met een 0–2 ruststand tot gevolg. In de tweede helft probeerde Stompwijk’92 nog wel wat te creëren, maar het was zo’n avond waarop het niet lukte. Scheidsrechter Remko Lochtenberg floot in sporthal Meerhorst af bij een stand van 0–6.

ASW – zvv Den Haag 2

In sporthal De Dreef in Waddinxveen verloor het team van aanvoerder Maria Luthmarnick, na een ruststand van 5–2, nipt met 8–7. De uitstekend fluitende scheidsrechter John Duiker zag in een bomvolle sporthal (met toeschouwers) in de eerste helft Cijntje Swendell en Mohammed el Osrouti (foto) namens de bezoekers scoren en na de wisseling van de helft schoten weer Cijntje Swendell en Mohammed el Osruoti (beiden 2 maal) en Ronaldo Minta (eenmaal) raak.

FC Westland 2 – HBSS

In Jan van der Valk sporthal in Poeldijk won FC Westland 2 in een spannende wedstrijd met 5–3 van HBSS. Driss Amhaye tekende voor de openingstreffer: 1-0.  Na de gelijkmaker van HBSS, de andere ploeg van coach Gerald Baars, nam coach/aanvoerder James Dhanai de verantwoordelijkheid om zijn ploeg voor de tweede maal op voorsprong te brengen: 2–1. Nog voor de wisseling van helft werd de tussenstand weer teruggebracht naar 2–2, wat ook de ruststand betekende.

Na de doelwisseling hetzelfde spelbeeld. Karam Boukhari (3-2) en Soufiane Arabe (4-3) brachten FC Westland 2 op voorsprong. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Mohamed Mouchih, de de eindstand op 5-3 bepaalde.

Rotterdamse Studenten – Multicult

Het werd een eenzijdige wedstrijd. De Rotterdamse studenten wonnen met ruime cijfers: 10–0. Namens de Rotterdamse ploeg scoorden Rogier Starke (3x), Augusto Cassarotti (2x), Oemar van der Woerd, Damla Vilanova, Luis Moreno Perona, Omar Leiwakabessy (allen 1x), maar ook Multicult speler Erkan Eren maakte een doelpunt, maar verraste niet doelman Alvaro Cassarotti (RS), maar zijn eigen doelman Hassan Atakul: 10–0.

Hoofdklasse C

Tutor – zvv Den Haag 3

De twee hooggeplaatste ploegen op de ranglijst moesten in Topsporthal x (TU Delft) bepalen wie afvalt voor het eventuele kampioenschap in deze klasse. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir zag de bezoekende ploeg met 1-5 winnen. Namens Tutor wist alleen Niels van Lon te scoren. Namens het derde team van zvv Den Haag was onder meer Ryan van Vliet succesvol. Ook hier werd een eigen doelpunt gescoord, de ongelukkige was Justinas Jučas.

Stanga – Futsal Rotterdam 3

Na een tussenstand van 4–0 in het voordeel van Stanga, kwamen de bezoekers nog terug tot 4-2, wat ook de ruststand was. In de tweede helft presteerde Futsal Rotterdam uitstekend en boog de score om in 4-5. Nog voordat deze stand werd bereikt toonde de scheidsrechter een rode kaart aan John Hermans van Stanga vanwege het ontnemen van een scoringskans. Daarna rechtte de ploeg van coach Steven Poeran nog eenmaal de rug en won in sporthal Hoge Veld alsnog met 8–5. Doelpunten van Stanga werden gemaakt door John Poeran, Osvaldo de Pina, Rico Kogeldans en Ashwan Rajbalsing (allen 2x).

Eredivisie (vrouwen)

Os Lusitanos – zvv Den Haag

In de Amsterdamse sporthal Aristos vergaten de vrouwen van coach René Havermans zich te belonen. In een spannende wedstrijd werd al na vijf minuten al gescoord voor zvv Den Haag en in de laatste minuut kwam Os Lusitanos pas langszij, zodat de eindstand met 1-1 werd bereikt. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Mazzel Stars – FC Marlène

In sportcentrum De Veur had het uitstekende scheidsrechters duo Marcel Wandel en Mukesh Bhondoekhan met de debuterende secretaris Alex Pronk een gemakkelijke wedstrijd. De ploeg van coach René Hijmans, die vorige week voor de eerste keer won, kreeg nu een pak slaag van koploper FC Marlène, dat na een ruststand van 1-9 vertrok met een 1-11 winst. Voor de rust scoorden Simone Hand, Amy Visser, Zoyla Barendse (allen tweemaal), Chantal Hendrikse, Juul van der Kolk (beiden 1x) en een eigen doelpunt van Iris Cocx (bij 1–9). Tussendoor mikte Ghizlan Abdellaoui in de vijftiende de eretreffer binnen (1–6).

Na de wisseling van helft had Mazzel Stars het allemaal wat beter in de hand en kreeg keepster Lindsay Maaskant maar twee doelpunten te incasseren. Deze werden gescoord door Chantal Hendrikse en Ilse de Jong.