Zaalvoetbaloverzicht: FC Westland onderuit en zvv Den Haag 2 pakt volle buit

Het eerste team van zvv Den Haag hoefde afgelopen week niet aan te treden in de eredivisie. FC Westland ging in de eerste divisie in Den Helder met 8-5 onderuit en in de Topklasse B won zvv Den Haag 2 de derby tegen Zuid West DH.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e divisie A

Zeemacht – FC Westland

Na een spannende wedstrijd wist Zeemacht met 8-5 de drie punten in Den Helder te houden. Na een 1-0 voorsprong (zevende minuut door Dion Kwast) voor de thuisploeg was het Rafik El Osrouti die met een lob over de keeper voor de gelijkmaker tekende: 1-1. Snel daarna bepaalde echter Zeemacht binnen twee minuten met twee doelpunten (Mike Zomerdijk en Dion Kwast) de ruststand op 3-1.

Conditioneel

FC Westland was afgereisd naar Den Helder met een krappe selectie, waar op dit niveau conditioneel veel eist van de spelers. Hierdoor had het zeker bij vlagen moeite om te blijven bewegen en om te schakelen. Na de doelwissel begonnen de Westlanders in de 22e minuut zeer sterk en kwamen terug tot 3-3, door treffers van Monir Akkabi en Mohamed Maatoug. Terwijl FC Westland op dat moment de overhand in de wedstrijd kreeg, was het de Noord-Hollandse ploeg die opnieuw, via Mike Zomerdijk en Billy Ray Zwart, met 5-3 voorkwam. FC Westland gaf opnieuw niet op en wist, via Mohamed Maatoug en coach James Dhanai, opnieuw de score gelijk te trekken in een fase waarin Zeemacht het heel moeilijk had.

Concentratie

Zelfs de fans van de thuisploeg deden er alles aan om de spelers van FC Westland uit hun spel en concentratie te halen. Na de 5-5 schoot Jordy Bos opnieuw Zeemacht binnen de minuut naar 6-5 door de sterk keepende Barry Botman te kloppen. FC Westland besloot hierop om in de laatste vier minuten het zogenaamde Powerplay te spelen, beter bekend als met ‘vliegende keep’ spelen. Helaas leverden tweemaal balverlies van FC Westland buitenkansjes op voor Zeemacht, dat via Jordy Bos en Melvin Damsma de einduitslag op 8-5 bepaalde. Opnieuw was FC Westland dicht bij een resultaat in de eerste divisie zaalvoetbal, maar het viel opnieuw niet de kant op van de Westlanders.

Komende vrijdag staat er een streekderby op het programma voor FC Westland. In de Piet van der Valkhal in Poeldijk wordt om 21.30 uur afgetrapt tegen Futsal Rotterdam. Helaas nog zonder publiek.

Topklasse B

Zuid West DH – zvv Den Haag 2

Het reserveteam van zvv Den Haag begon in sporthal Overbosch voortvarend, waar Zuid West DH geen antwoord op had. Binnen vijf minuten spelen stonden de geel-groenen met 3-0 voor. Nadat Zuid West DH een aantal wisselingen had doorgevoerd draaide de ploeg van coach Jilali Laari stukken beter en kwam zelfs langszij. Toch kwam zvv Den Haag nog voor de rust op een 3-4 voorsprong. De tweede helft was de thuisploeg ook de betere ploeg tegen de wat oudere spelers van zvv Den Haag. Hoewel er een aantal keren op de lat of paal werd geschoten, profiteerde zvv Den Haag zeer goed en maakte het via counters goed af: 3-6. Nabil Azouagagh, Zakaria Azarkan en Rafik el Moussaoui scoorden voor de thuisploeg scoren. Nawfal Boutkabout (3x) Mo El Ousrouti (2x) en eenmaal Randall Labordus troffen doel voor zvv Den Haag 2.

Stompwijk’92 – Rotterdamse Studenten (RS)

De afgelopen week mocht Stompwijk’92 aantreden tegen Rotterdamse Studenten. Omdat Stompwijk’92 nog geen winstpartijen heeft gehaald in dit seizoen was het tijd om een goed resultaat te halen. RS begon zeer energiek aan de wedstrijd. Stompwijk’92 verdedigde echter goed en zo kwamen er nauwelijks kansen. Stompwijk’92 had enkele aanvallende impulsen, maar uiteindelijk was het toch RS dat scoorde en met een 0-1 stand werd er gerust.

Stompwijk’92 kwam goed uit de startblokken en na een mooie aanval rondde Bram de Roode bekwaam af en stond het 1-1. Stompwijk’92 ging goed door en even later maakte Bart van der Salm de 2-1. Dit bleef lang zo, tot ongeveer vijftien seconden voor tijd. Helaas toucheerde Bart van der Salm een voorzet, waardoor de bal pardoes in eigen doel terecht kwam en de eindstand van 2-2 op het bord stond.

ASW – Multicult

In sporthal De Dreef in Waddinxveen had de ploeg van coach Basri Güçlü het niet gemakkelijk, maar kon wel het maximale aantal punten meenemen naar Den Haag. Voor de rust scoorden Mohamed Achalhi (0-1) en Houssain Zeryouh (0-2) en gingen de bezoekers met 1-2 de rust in. Nadat scheidsrechter Karun Binda voor de tweede deel van de wedstrijd had gefloten, werd de score, via Mohamed Mokadmi (1-3) en wederom Houssain Zeryouh (1-4) door de Haagse ploeg verdubbeld.  Het slotakkoord was toch voor ASW: 2–4.

FC Westland 2 – Berkel

Scheidsrechter John Duiker zag het reserveteam van FC Westland tegen koploper Berkel met 4-4 gelijk spelen. FC Westland stond weliswaar bijna de gehele wedstrijd achter, maar op het einde van de wedstrijd miste FC Westland van dichtbij een zeer grote kans.

Muhammed Arslan keepte de tweede helft en heeft de Westlanders ook wel in de wedstrijd gehouden met paar een paar goede reddingen. Namens FC Westland 2 scoorden Karam Boukhari en Mounir Akkabi (beiden tweemaal), zodat de eindstand van 4-4 werd bereikt.

Hoofdklasse C

Deltasport – zvv Den Haag 3

In de Rotterdamse Topsportcentrum zag Haagse scheidsrechter Osman Unsun het derde team van zvv Den Haag een flinke dreun verwerken. Deltasport won met dikke cijfers, namelijk met 15-4. Doelpuntenmakers voor de Haagse ploeg waren Franklin van Vliet (2x), André Rumampuk en Remo Rumampuk (beiden eenmaal).

Stanga – Lugdunum

In sporthal Hoge Veld ging het niet goed met Stanga. De ploeg van coach Steven Poeran, die overigens zonder Roger Smees speelde, verloor in een gelijk opgaande wedstrijd van middenmoter Lugdunum. Al in de tweede minuut openende aanvoerder John Poeran de score en leek er op dat moment niets aan de hand, maar de daarop volgde kansen van onder meer Rico Kogeldans en Jeffrey Ramkisoen werden gemist, maar doelman Jelle But was een sta-in-de-weg.

Na een kwartiertje kwam toch de gelijkmaker van Sasha Yazdi (1-1) en vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Noureddine Guergour wist aanvoerder Samet Yarim de score voor het zonder coach spelende Lugdunum: 1-2. Na de wisseling van helft leken de wat oude spelers van Stanga op te raken en via doelpunten van Remco Brobbel en Mo Abassi kwam de Leidse ploeg zelfs met 1–4 voor. Twee minuten na de 1-4 tilde Maurice de Wit de score voor Stanga naar 2–4. Het slotakkoord was van Lugdunum-speler Mo Abassi: 2–5.

Tutor – FC Boshuizen 2

In Topsporthal X (TU Delft) opende Raf van Oosterhout, op aangeven van Lasse Bruun, de score (1-0). Lang konden de studenten niet genieten hiervan, want Said Ajar van FC Boshuizen 2 scoorde na enkele seconden tegen: 1-1. Met deze stand floot scheidsrechter René de Jong voor de rust. De tweede helft gaf Raf van Oosterhout een prima voorzet op Lasse Bruun, die mooi kon profiteren en de stand voor Tutor kon verdubbelen: 2-1.

Lasse Bruun liet zich duidelijk zien in deze wedstrijd en was weer sterk in de voorbereiding en liet Justinas Jučas raakschieten: 3-1.  Joachim Bron zette een mooie dribbel in en liet doelman Nadir Tounssi voor de vierde maal kansloos: 4-1. FC Boshuizen 2 sloot het duel via Thaimu Daramy af op 4-2.