Zaterdag 1B: DHC moet nipt meerdere erkennen in Wippolder

Het hooggeplaatste Wippolder kwam zaterdag naar het stadion aan de Brasserskade voor de wedstrijd tegen het nog puntloze DHC. Als de blauw-witten dachten dat het een makkelijke middag zou worden, dan kwamen ze bedrogen uit.

Tekst: Wicher Schreuders

De thuisclub kwam verrassende goed uit de startblokken en drong Wippolder veelvuldig naar achteren. Toch was het al na acht minuten 0-1 toen de mee opgekomen verdediger Colin Venema na een hoekschop van dichtbij inkopte. DHC leek eventjes van slag, maar daarna herstelden de groen-zwarten zich met weer een serie aardige aanvallen. Wippolder-doelman Koen Buijze kon na achttien minuten nog maar net de bal uit de uiterste benedenhoek tot corner tikken na een goed schot van Uzuell Koempai.

Thuistreffer

Slechts enkele minuten later was het dezelfde Buijze die reddend moest optreden na een inzet van Faisal Bannis. Een thuistreffer kon niet uitblijven. Die kwam dan ook na een klein half uur spelen. Een voorzet vanaf de linkerkant van Karlo Grgic werd ingeschoten door Faysal Karoumi (foto): 1-1. Kort voor de rust een fraaie combinatie via Uzuell Koempai en Karlo Grgic, waarna de voorzet van laatstgenoemde bij de tweede paal door de inglijdende Zakaria el Barzouhi ternauwernood langs de voor DHC verkeerde kant van de paal werd geschoven. In de blessuretijd van de eerste helft kopte aan de andere kant Yannick Prade (ex-DHC) de bal over de uitkomende Kaan Emre Kocak boven op de lat.

Rood

Direct na de doelwisseling moest Wippolder-goalie Koen Buijze opnieuw naar de uiterste hoek, nu om een inzet van Karlo Grgic tot corner te tikken. Een hoekschop aan de andere kant, na 51 minuten, leidde tot een fel duel tussen enkele spelers, waarbij DHC-er Brahim Karoumi volgens scheidsrechter Stefan van Egmond een slaande beweging met zijn arm maakte. Dit leidde tot een rode kaart, waardoor DHC in ondertal kwam te spelen. De toegekende strafschop werd door ex-DHC-er Casper Spaan genomen en in de benedenhoek geschoten, maar door doelman Kaan Emre Kocak uitstekend gestopt, zelfs ook in de rebound.

Scrimmage

Hoewel DHC hierna nog best aardige dingen liet zien, werd het met tien man wel steeds moeilijker en kwam het meeste gevaar nu van Wippolder. Een andere voormalige DHC-er, Marco van Trier, schoot na iets meer dan een uur spelen op de paal, maar na 77 minuten wist hij in een scrimmage vlak voor het doel uiteindelijk de 1-2 in te schieten. Hiermee was de wedstrijd beslist. De thuisclub was, ondanks nog enkele aardige aanvallende pogingen, niet meer bij machte om te scoren. Wippolder hoefde dat niet meer. De wedstrijd bleef tot het eindsignaal nog wel spannend, maar het bleef 1-2.

Wippolder behoudt door deze nipte zege met nu negen uit vier een plek in de kopgroep, terwijl DHC nog altijd op nul punten blijft staan. Gezien het spel moeten de eerste punten binnenkort dan toch gaan komen voor de ploeg van trainer John de Letter.