Zaterdag 1B: Die Haghe aan één helft genoeg om Wippolder te kloppen

De strijd tussen de nummer vier van de ranglijst, Wippolder en de nummer twee, Die Haghe werd door de laatste al binnen een kwartier beslist. De tweede helft was bijna geheel voor de gastheren, maar Die Haghe ging toch met drie volle punten richting de wedstrijd van het Nederlands Elftal.

Tekst: Wim van de Graaf             |      Foto’s: HMA-fotografie

Op een bitterkoude open kunstgrasvlakte overrompelde Die Haghe de thuisploeg door al na twee minuten de score te openen. Sami Aoulad Said werd op weg naar het doel neergelegd en de toegekende vrije schop werd door captain Sander de Jong hard ingeschoten waarbij de doelman van Wippolder de fout in ging en de bal tegen het net tot stilstand kwam: 0-1. Een weelde voor Die Haghe, dat in die openingsfase erg goed voetbalde en de score al tien minuten later wist uit te breiden. Het was een razendsnel uitgevoerde aanval die door Noah Abid werd opgezet waarna Jelle Halsema de bal hard en strak inspeelde op de inlopende Sami Aoulad Said, die zijn goede vorm etaleerde en beheerst de 0-2 achter doelman Koen Buijze schoot.

Die Haghe bleef de gehele eerste helft de bovenliggende partij en Alvin Kimu Ngoy loste in de 22e minuut een kiezelhard schot, dat nu wel door de Delftse doelman goed werd gepakt. Pas na ruim een half uur was daar het eerste schot van Wippolder op het doel van de latere uitblinker Justin van Look. Op slag van rust was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van de thuisploeg, waarbij een door Die Haghe ingeschoten bal pardoes op de paal belandde en het zo maar 0-3 had kunnen staan.

Na de vijftien minuten warmte van de kleedkamer en de thee vloog Wippolder met een duidelijk doel uit de startblokken. Het probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd. Bij Die Haghe was Sami Aoulad Said wegens een blessure vervangen door Chico Mulder. De thuisploeg trok steeds vaker richting het doel van Die Haghe en kreeg een beetje hulp van arbiter Jeroen Noordhoek uit Barendrecht die uit het oprapen van de bal door de Haagse doelman na een scrimmage ineens een terugspeelbal dacht te herkennen en de blauw-witten zomaar een vrije schop op twee meter afstand van het doel gaf. Bij Die Haghe was het alle hens aan dek, maar de hard ingeschoten bal ketste van de opgetrokken muur af. Vanaf dat moment was het Die Haghe-doelman Justin van Look die zich positief wist te onderscheiden door bij diverse doelpogingen van Wippolder telkens reddend op te treden.

Door de toenemende druk van de gastheren en de vaak fluitende arbiter van dienst ontstond ineens een grimmiger sfeer binnen de lijnen en Wippolder kon tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer produceren, doordat de arbiter niet floot voor een overtreding op Chico Mulder, waarna de verdediging van Die Haghe na protesten hierover ineens ‘verkeerd’ stond en Daley Uythof van Wippolder de bal hard en fraai in de verste hoek kon schieten: 1-2. De mouwen bij de spelers van Wippolder werden verder opgestroopt en met heel veel “hebben en houwen” gingen ze op zoek naar de gelijkmaker, waardoor ook Die Haghe nog kansen kreeg op het bevrijdende derde doelpunt. Zo was Noah Abid dicht bij deze treffer, maar hij kon net niet zijn voet achter een voorzet zetten.

Zo bleef het tot en met de lange blessuretijd nog erg spannend voor het verkleumde – maar in grote getalen opgekomen – hondstrouwe Die Haghe publiek, dat na het laatste fluitsignaal zich de koude handen warm kon klappen voor hun team dat door deze benauwde overwinning op twee punten is gekomen van koploper VELO dat met 3-1 verloor van sv Nootdorp. En laat dat nu net aanstaande zaterdag de laatste tegenstander van het jaar voor Die Haghe op Ockenburgh zijn……