Zaterdag 1B | Die Haghe domineert tegen Valken’68 en zegeviert

Die Haghe moest nog wat wonden likken van de gewonnen wedstrijd bij VUC en moest tegen Valken’68 aantreden zonder de geblesseerd geraakte Noa Abid, Desley Koegler en Chico Mulder. Sami Aoulad Said kon geen hele wedstrijd spelen en moest op de bank beginnen. Zo had Die Haghe in één klap geen reguliere voorhoede, maar wist het deze zaterdag toch te winnen: 3-1.

Tekst: Wim van de Graaf                 |      Foto’s: HMA-Fotografie

Op een zonovergoten sportpark Ockenburgh trad Die Haghe aan tegen Valken’68. De thuisploeg had de laatste wedstrijden niet van de Valkenburgers kunnen winnen, dus kwamen de blessures trainer Marcel Koning niet goed uit, maar kon hij toch een prima team de wei insturen waarbij Sander de Jong voor het eerst in jaren in de spits werd geposteerd.

Roy van der Ven zette de toon toen hij een kiezelhard schot loste dat door doelman Joris van Harmelen van Valken’68 knap tot hoekschop werd verwerkt. Bij een uitval van de geel-roden gleed Blnd Ahmed in het strafschopgebied naar de bal, maar beroerde de voorzet al liggend met zijn hand. Geen normale lichaamshouding dus een terechte strafschop en binnen een kwartier keek Die Haghe tegen een 0-1 achterstand aan. Die Haghe zette vanaf de aftrap direct druk op het Valken’68-doel en probeerde al snel de aansluitingstreffer te forceren. Veel speldenprikjes volgden, maar de uitblinkende Valkenburgse doelman was nog niet te passeren.

Beide teams waren in deze fase goed aan elkaar gewaagd en het was een levendige wedstrijd om te zien. Na een strakke voorzet deed gelegenheidsspits Sander de Jong van dichtbij feitelijk alles goed, maar de Valken’68-goalie Van Harmelen maakte met zijn grote teen een onmogelijke en fraaie redding. In de 37e minuut was het voor Die Haghe dan toch eindelijk raak. Jelle Halsema haalde formidabel uit nadat hij een afgeslagen bal ontving, zich niet bedacht en het leder tegen de touwen joeg: 1-1. Met deze stand gingen beide teams op aanwijzing van arbiter Ricardo Mulder redelijk tevreden richting de rust en thee.

Het was de ijverige Frank de Lange die het eerste schot in de tweede helft loste, maar zoals zo vaak was de Valken’68-doelman nog heer en meester. Ook een hard schot van Mike de Graaf maakte hij onschadelijk. Die Haghe werd beter en beter en domineerde de wedstrijd. Valken’68 gaf zich echter nog niet gewonnen, maar moest steeds vaker achteruit. Dat was vooral het geval na de toegepaste wissels aan de kant van Die Haghe, waarbij Sami Aoulad Said weer in de spits ging spelen en Mark van Kippersluis Sander de Jong op het middenveld kwam versterken. Door een fase van minder accurate passing aan beide kanten werd de wedstrijd als kijkspel even minder en rommeliger. Wel kuste een schot van Jelle Halsema de deklat boven de Valken’68-goalie.

Die Haghe – vol zelfvertrouwen – zette nog maar eens aan en kreeg in de 87e minuut eindelijk loon naar werken. Het was Mark van Kippersluis die een afgeslagen bal snoeihard de Valkenburgse kruising injoeg: 2-1 en een juweel van een doelpunt. De blessuretijd was met ruim zeven minuten begrijpelijk, maar toch voor de Haagse toeschouwers te lang. Toch waren er nog twee leuke momenten. In de 96e minuut schoot Jelle Halsema op de paal en in de 97e minuut gaf de goed spelende Roy van der Ven een mooie pass op de snelle Sami Aoulad Said, die de bal prachtig over de uitlopende doelman stiftte en daarmee net voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 3-1 bracht. Een erg leuke start voor Die Haghe dat met 9 punten uit 3 wedstrijden medekoploper is van de prachtige eerste klasse B. Volgende week wacht in Zoetermeer DSO met ex- Die Haghe trainer Bert de Best. Alweer een leuk affiche.