Zaterdag 1B | Die Haghe draait duel tijdig om en pakt winst

Op een prima bespeelbare grasmat trof Die Haghe in de eerste competitiewedstrijd het sterke Voorschoten’97 en boog het in een echte voetbalthriller de 1-2 achterstand bij rust om in een knappe 4-2 overwinning.

Tekst: Wim van de Graaf      |     Foto’s: HMA-Fotografie

Zonder de geblesseerde aanvoerder Sander de Jong en Mark van Kippersluis begon Die Haghe aan het lastige duel tegen Voorschoten’97, dat goed uit de startblokken kwam met verzorgd voetbal. Het zette Die Haghe direct onder druk. Na een klein kwartier was daar de eerste grote kans voor Vooschoten’97, maar de kopbal ging net naast de paal. Drie minuten later was het toch raak toen een ongevaarlijk lijkende voorzet in één keer werd binnengetikt door Jim van der Krogt: 0-1.

Die Haghe rechtte de rug en het was Sami Aouled Said die in de 23e minuut een niet te missen kans kreeg op de gelijkmaker, maar zijn schot van dichtbij trof geen doel. Het spel golfde in deze fase op en neer. Na ruim een half uur was er een gevalletje wel- of niet buitenspel en de verdedigers van Die Haghe waren hierdoor te laat bij de les, maar zo niet doelman Justin van Look die een zeker doelpunt wist te voorkomen.

Het bleek echter uitstel van executie, want een minuut later belandde een diagonale schuiver van Benjamin Beumer in de uiterste hoek achter de Haagse goalie: 0-2. Vlak voordat de warme thee werd opgezocht was daar toch een prima aanval van de thuisploeg, waarbij Sami Aoulad Said als eindstation de bal tegen de groengele touwen joeg: 1-2. Die Haghe moest na de rust alle zeilen gaan bijzetten en deed dat ook.

Eerst was er nog een gevaarlijke aanval van Voorschoten’97 waarbij Justin van Look als overwinnaar uit de scrimmage kwam. In deze fase liep Die Haghe, dat niet goed uit de kleedkamer was gekomen, achter de Voorschotenaren en de feiten aan en het duurde zeker tien minuten voordat er weer rust in de ploeg van trainer Marcel Koning kwam. Dat betaalde zich in de loop van de tweede helft goed uit. Eerst nog was het spel van de witkielen slordig te noemen, maar er werd keihard gewerkt om een beter resultaat te behalen. Een goed schot van invaller Roy van der Ven bleek het startsein voor een stormloop op het doel van Voorschoten’97. Diens inzet werd ternauwernood door de doelman tot corner verwerkt.

Die Haghe zette steeds meer druk, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Zo werd het duel er niet beter, maar wel boeiender op. Met nog negentien minuten op de klok kon de prima leidende arbiter Aniel Jhamai niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen toen de vlugge Noah Abid naar de grond werd gewerkt. Een oude voetbalwet zegt dat het slachtoffer zich niet over de strafschop moet ontfermen, maar Abid deed dit toch en miste de kans op de gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd kreeg Die Haghe waar het recht op had. Een verre inworp verraste de Voorschotense verdediging, maar niet de jonge Markas Krisenel die gedecideerd en koel zijn voet tegen de bal zette en daarmee de 2-2 op het scorebord. Nog was de koek niet op. Voorschoten’97 leek er conditioneel doorheen te zitten en Die Haghe rook dat er meer te halen was. Twee minuten voor tijd was er na een duidelijke handsbal weer een strafschop en Noah Abid zette zich als een echte kerel weer achter de bal. Nu was het wel raak en Die Haghe leidde ineens met 3-2. Vlak na de aftrap werd Sami Aoulad Said in de diepte aangespeeld en hij schoot de bal zachtjes over de te ver voor zijn doel staande doelman, omspeelde deze en schoot zelfverzekerd de bal in het lege doel voor de 4-2.

Niet lang hierna zat de wedstrijd erop en begon Die Haghe de lastige competitie in de oh zo leuke, maar ook zware poule 1B met een overwinning. Een compliment voor het collectief aan Haagse zijde dat niet opgaf en de wedstrijd knap wist om te draaien dankzij een geweldige wil om te winnen. Volgende week is het op het Kleine Loo VUC – Die Haghe. Een derby om naar uit te kijken.