Zaterdag 1B: Die Haghe herstelt zich knap en wint van sv Den Hoorn

Na drie competitienederlagen op rij wist Die Haghe dat het tegen sv Den Hoorn beter voor de dag moest komen dan in die laatste wedstrijden en dat deed het ook door in een prima gespeelde wedstrijd de sterk ingeschatte tegenstander te verslaan.

Tekst: Wim van de Graaf           |      Foto’s: HMA-Fotografie

Op een prachtige herfstdag, de warmste 12 november ooit gemeten, was het Die Haghe dat vanaf de aftrap druk wist te zetten op de helft van de tegenstander. Na ongeveer tien minuten liet de arbiter van dienst, Bas Oosterlaken, na een botsing met mogelijk hoofdletsel doorspelen waarna heel Die Haghe om een strafschop riep toen in de verwarring die daarna ontstond Sami Aoulad Said binnen de beruchte lijnen werd neergehaald, maar ook dit voorval wuifde de scheidsrechter weg. Was het te vroeg voor een strafschop of scheen de laag staande zon in zijn ogen?

Die Haghe liet zich niet van de wijs brengen en bleef aanvallen, waardoor er tot tweemaal toe scrimmages voor het Hoornse doel ontstonden, maar de bal wilde de doellijn niet passeren. Na een uitbraak van sv Den Hoorn was er ineens een doelrijpe kans voor de gasten, maar de bal werd door de alerte Die Haghe-verdediging uit de doelmond gewerkt. Vijf minuten later weer een goed lopende aanval van Die Haghe, waarbij Noah Abid oog in oog kwam te staan met doelman Robert Jan Kuipers van sv Den Hoorn, die de ingeschoten bal knap wist te keren. Ook onderscheidde de doelman zich hierna bij een pegel van Jesse Bakker door de bal net over de lat te tikken.

Zo was Die Haghe bijna de gehele eerste helft optisch sterker, maar moest het blijven oppassen op de snelle counters van sv Den Hoorn. Dat bleek wel in de 40e minuut toen na zo’n snelle uitbraak Ian van Baalen een – naar het leek houdbaar – schot op het Haagse doel loste dat toch achter doelman Justin van Look doel trof: 0-1. Een domper voor het goed voetballende Die Haghe, dat even later ook nog eens een 100% kans niet wist te benutten toen Sami Aoulad Said voor een bijna leeg doel de bal naast schoot en ook een tweede mogelijkheid van hem trof geen doel. Zo maakte Die Haghe het zichzelf onnodig lastig door de kansen niet te benutten.

Na de rust was het een gretig voetballend Die Haghe, dat verder ging op de goed ingeslagen weg. Dat betaalde zich al snel uit in de gelijkmaker toen Mark van Kippersluis een door de Hoornse verdediging niet goed verwerkte bal snel binnen wist te schieten: 1-1. Die Haghe voetbalde daarna met het motto “erop en erover”. Jesse Bakker loste weer eens een kiezelhard afstandsschot dat door de Hoornse goalie goed werd verwerkt. Even was er een klein opstootje nadat de scheidsrechter ook een stevige overtreding op Noah Abid niet bestrafte met een vrije schop en weer dacht te kunnen doorspelen. Gelukkig trad het gezond verstand bij de spelers in deze verder sportieve wedstrijd weer snel in. Na een vrije schop voor Die Haghe kopte Blnd Ahmed nipt naast en na een uur vloog een mooie lob van Noah Abid over de Hoornse doelman, maar ook over de lat. Zo bleef het 1-1, maar het was duidelijk dat Die Haghe het hier niet bij zou laten zitten. Dat besefte Noah Abid ook toen hij goed werd aangespeeld door Junior Nelson, verwoestend uithaalde en zo de 2-1 op het scorebord zette.

Een terechte beloning voor Die Haghe in deze fase van de wedstrijd. Ook Jelle Halsema had even later een goede doelpoging, maar de doelman van sv Den Hoorn stopte de bal ultiem met zijn voet. In de laatste tien minuten persten de bezoekers er een slotoffensief uit en dat zorgde toch nog voor enkele hachelijke situaties voor het doel van Die Haghe, totdat de scheidsrechter ineens een directe rode kaart trok voor een (vermeende zware) overtreding van sv Den Hoorn-speler Ian van Baalen op Die Haghe-speler Erik Lever. Nu was het gedaan met het opportunistische spel van de rood-gestreepten en wist Die Haghe de zeven minuten blessuretijd goed te overleven en drie volle punten bij te schrijven waardoor het nu een gedeelde derde plaats op de ranglijst inneemt.

Volgende week is de gevaarlijke uitwedstrijdstrijd in Delft tegen het gekwelde DHC. Een kat in het nauw maakt nog steeds rare sprongen zegt uw scribent, dus Die Haghe is hierbij gewaarschuwd.