Zaterdag 1B: Die Haghe maakt het Forum Sport lastig, maar verliest wel

In een wedstrijd die geen winnaar verdiende trok Forum Sport door een keepersfout aan het langste eind. Een half uur durende stormloop van Die Haghe mocht niet baten. Het bleef 0-1.

Tekst: Wim van de Graaf

Die Haghe moest door diverse oorzaken een aantal basisspelers missen. Sander de Jong (vakantie), Chico Mulder (blessure), Roy van der Ven (blessure) en Jesse Bakker (op de bank na een blessure). Dat had nogal wat omzettingen tot gevolg, maar er stond toch een elftal dat voor de volle winst wilde gaan. Na een aftastend begin bij beide teams loste Jelle Halsema het eerste schot van de wedstrijd, maar de bal ging ruim over het Forum Sport-doel. Drie minuten later kopte een Voorburgse aanvaller zomaar op de lat, waarna bij een tweede poging de bal over ging.

Teenlengte

Na een kwartier spelen kwam Mark Kippersluis van Die Haghe een teenlengte tekort om de bal na een strakke voorzet van Sami Aoulad Said binnen te tikken. Halverwege de eerste helft ging Die Haghe-doelman Justin van Look (foto) tegen zijn oude club Forum Sport gruwelijk in de fout. Na een opbouwpoging van achteruit speelde hij de bal pardoes in de voeten van een Voorburgse speler, die de bal direct afspeelde op Haitam el Marid die vervolgens het speeltuig in de verre hoek tegen het net deed belanden: 0-1. Een domper voor de gastheren, die echter niet bij de pakken gingen neerzitten, maar pal hierna een grote kans op de gelijkmaker kregen. Maar de thuisploeg wist deze mogelijkheid niet te verzilveren. Verder gebeurde er in deze eerste helft niet veel meer en kon de warme thee bij de 0-1 stand worden genuttigd.

Ongrijpbaar

Na dit drankje gingen beide teams onverdroten verder zonder dat er één ploeg wist uit te blinken. Wel werd Die Haghe geleidelijk aan sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Noah Abid van Die Haghe werkte erg hard en hij was vaak ongrijpbaar voor zijn tegenspelers. Met zijn gevaarlijke voorzetten en passes werd te weinig gedaan of ze werden afgevlagd door de wel héél ijverige Voorburgse assistent-scheidsrechter. De prima leidende arbiter Cor van Elswijk moest hem een paar maal tot de orde roepen. Als deze “grens” denkt dat hij zo zijn team helpt, heeft hij het goed mis. Daarnaast maakt hij zijn vereniging belachelijk, want slechte reputaties reizen snel in het voetbal.

Uitbraak

Die Haghe trok zich van dit alles weinig aan en ging door met druk zetten op het doel van Forum Sport. Noah Abid loste een hard schot, dat nipt naast de paal ging en een schot van dichtbij werd door de Forum Sport-doelman ternauwernood weggestompt. Hierna een snelle uitbraak van Forum Sport waarbij Junior Nelson zijn doelman kon helpen door de bal van de lijn te werken. Een minuut later een duikvlucht voor het Voorburgse doel van Sami Aoulad Said, maar hij miste de bal op een haar na. Wat Die Haghe ook probeerde, de verdiende gelijkmaker wilde maar niet vallen.

Redding

Twee opportunistische wissels moesten het tij een kwartier voor tijd zien te keren, maar een uitbraak van Forum Sport deed het ergste vrezen voor de trouwe Die Haghe-aanhang. Deze enorme kans werd echter door de blauwe voorwaartsen niet goed op waarde geschat om zo de wedstrijd op slot te gooien. In de slotseconden kopte de ingevallen Jesse Bakker de bal hard en goed op het doel, maar de Forum Sport-doelman voorkwam met een uiterste redding de gelijkmaker en zo bleef het 0-1 voor de bezoekers. Die Haghe bracht deze wedstrijd net te weinig om het degelijke Forum Sport lastig te maken en moet nu volgende zaterdag de pijlen richten op de “oude rivaal” sv Honselersdijk.