Zaterdag 1B: DSO klimt op ranglijst dankzij nipte zege op Valken’68

Op Sportpark Bentwoud bleef DSO net aan de goede kant van de score tegen Valken’68. Beide teams hadden voorafgaand aan het duel negen punten uit vijf duels. Door de overwinning staat DSO nu op een fraaie derde plaats.

Tekst | Roland van der Linden

In de eerste helft scoorde Geert Koren met een afstandsschot de 1-0 voor de formatie van trainer Bert de Best (foto).  Met deze stand op het bord gingen de teams ook de rust in. In de tweede helft ging Valken’68 op zoek naar de gelijkmaker, maar kon die uiteindelijk niet vinden.

Gevaar

De bezoekers uit Valkenburg zorgden nog wel voor gevaar via Samet Arikan en Sammy Zandbergen, maar zij konden de gelijkmaker niet produceren. DSO profiteerde met de kleine overwinning van de misstappen van bijna alle topploegen en nestelde zich op een keurige derde plaats met twee punten achterstand op leider VELO.