Zaterdag 1B: DSO nestelt zich na zege op Voorschoten’97 op tweede plek

Dit weekend was DSO op sportpark Bentwoud in de eerste klasse B gastheer van Voorschoten’97. Nu al is gebleken dat het wellicht de spannendste poule is sinds jaren en zoals het eruitziet zal alleen DHC de trein missen als het gaat om het ontlopen van degradatie te verliezen.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

DSO doet echter juist heel goede zaken en staat na de overwinning van dit weekend op de tweede plaats achter VELO. De eerste helft was absoluut niet zichtbaar dat deze dag voor één van beide ploegen een gelopen race was. Er gebeurde in het eerste bedrijf niets interessants. Beide ploegen creëerden geen uitgespeelde kansen. En ook het doelpunt van DSO na twintig minuten spelen ontstond zeker niet uit een actie. Geert Koren besloot van eigen helft op het doel te schieten en verraste daarmee de doelman van Voorschoten’97: 1-0.

Na de rust werd het een stuk boeiender. Al na zes minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg een goede kans, maar Anouar Zibouh schoot over. Een paar minuten later was de kans voor de gasten uit Voorschoten om langszij te komen maar Derk Reinders zag zijn schot ook het doel missen. Twee minuten later ontstond de grootste kans voor de ploeg van trainer Jonathan Jonk toen Benjamin Beumer oog in oog kwam te staan met keeper Sven Wolsheiner, maar Beumer schoof de bal naast de paal, waardoor een nieuwe kans verloren ging.

Het was de meest spannende fase van de wedstrijd, want de aanval hierop schoot aan de andere kant DSO-speler Timo Reinhardt vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal. Met nog ruim twintig minuten te spelen schoot Thom Wijnalda de bal wel tussen de palen, maar zijn vreugde was van korte duur, want arbiter Jeroen Noordhoek constateerde dat Wijnalda buitenspel stond. Door een overtreding waarbij Jurriaan Koevoets binnen de zestienmeter van Voorschoten’97 onderuit werd gehaald, wees Noordhoek resoluut naar de stip. Bij DSO is Jeffrey Aarts de vaste strafschopnemer en hij nam ook nu plaats achter de bal en weer was hij succesvol: 2-0.

Het derde doelpunt volgde tien minuten later, waarbij opnieuw een speler van DSO (Tim Ceder) onderuit werd gehaald. Iedereen van DSO claimde een strafschop, maar scheidsrechter Noordhoek legde de bal erbuiten. Joep Roovers nam plaats achter de bal en schoot zijn ploeg alsnog naar de 3-0.