Zaterdag 1B: DSO op derde plaats na overwinning op sv Honselersdijk

DSO en sv Honselersdijk waren aan elkaar gewaagd in Zoetermeer. De teams gingen met een gelijke stand de rust in. In de tweede helft kon DSO de overwinning grijpen. De formatie van trainer Bert de Best (foto) heeft net als Die Haghe achttien punten, maar een minder doelsaldo.

Op Sportpark Bentwoud gingen DSO en sv Honselersdijk in de eerste helft gelijk op. De Westlanders openden de score door een treffer van Max van der Kraan na een hoekschop. Vlak voor het rustsignaal kwam DSO langszij. Anouar Zibouh werd genoteerd als doelpuntenmaker: 1-1.

Overwicht

In de tweede helft had DSO een licht overwicht en kon dit ook omzetten in een treffer. Brandon van Tichem schoot beheerst de 2-1 binnen. sv Honselersdijk moet door de nederlaag angstvallig achteromkijken. DSO staat op een keurige derde plaats, maar de achterstand op koploper VELO bedraagt wel vijf punten.