Zaterdag 1B: Forum Sport laat punten aan VUC

Het was behoorlijk druk op Sportpark ‘t Loo in Voorburg. De derby tussen Forum Sport en VUC is ook niet zomaar een wedstrijd. Veel bekende gezichten aan beide kanten, binnen en buiten het veld.

Tekst: Jean Nederlof         |      Foto’s: Eric de Wit

Forum Sport was na de overwinning vorige week op Die Haghe positief gestemd, terwijl VUC er alles aan wilde doen om van de hatelijke nul af te komen. Bij Forum Sport toch wat wijzigingen in de opstelling. Verrassend na de driepunter van vorige week. Trainer Bas Steffens koos voor Jordy de Wit in het centrum van de verdediging en Justin Van Otterloo startte als middenvelder ook in de basis. Gijs Hebing en Pjer Bom moesten op de bank beginnen.

Het werd een spectaculaire wedstrijd met goed voetbal aan beide kanten. Forum Sport startte sterk en kreeg via Luuk Goedbloed een prima kans om op 1-0 te komen. De kopbal van Goedbloed was echter recht op VUC-doelman Nick Hasper af, die deze wedstrijd prima speelde en uitgroeide tot één van de uitblinkers. Na deze kans nog meer mogelijkheden voor Forum Sport, maar geen doelpunt. En het is een voetbalwet dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet.

In de achttiende minuut werd de linkerspits van VUC, Djaimaro Rigters, goed aangespeeld. Op de rand van de zestienmeter kapte hij zijn tegenspeler uit en haalde hard uit. De bal verdween in de verre hoek buiten bereik van Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen: 0-1.

Lang kon VUC niet genieten van deze voorsprong, want vier minuten later, in de 22e minuut, draaide Haitam el Marid met een sublieme beweging weg van zijn verdediger en speelde breed op de opkomende Hayden Bergen. Bergen schoot beheerst binnen: 1-1. Tien minuten later een levensgrote kans voor VUC. Een strakke voorzet vanaf links werd bijna binnengegleden door Jessy Nauman. Net niet!

In de tweede helft opnieuw prima voetbal van beide kanten. Hoog tempo, mooie combinaties en kansen aan beide kanten. Meest opvallende actie aan Forum Sport-kant was een solo van Hayden Bergen, die aan de rechterkant op snelheid opstoomde naar voren, drie spelers passeerde en de bal daarna goed voortrok, maar net geen medespeler bereikte. Deze aanval had zeker met een doelpunt bekroond kunnen worden.

Vier wissels aan Forum Sport-zijde en een wedstrijd die door beide elftallen in winst wilde worden omgezet.

In de 78e minuut succes voor de ingevallen Marc du Chatinier. De KNVB-assistent scheidsrechter had van zo’n vijftig meter gezien dat de bal een paar centimeter over de achterlijn was gegaan. En dus ging dit Forum Sport-feestje niet door. Een paar minuten later wel succes bij VUC. Niet overtuigend verdedigen aan de linkerkant met een overtreding die door scheidsrechter Giovanni Verhoeve werd weggewuifd en VUC kwam via een lob van Jessy Naumann op 1-2.

Forum Sport probeerde in de laatste minuten nog van alles, zelfs met doelman Petter van Pruijssen in de zestien meter van VUC, maar het lukte niet te scoren. Wellicht zou een gelijkspel het meest de verhouding hebben weergeven, maar er stond aan het einde van de sportieve wedstrijd toch 1-2 op het scorebord.

Volgende week speelt Forum Sport uit bij Valken’68 en ontvangt VUC, de ploeg van trainer Rob de Lange, op eigen veld sv Honselersdijk.