Zaterdag 1B: Forum Sport verspeelt vlak voor tijd voorsprong

Opnieuw een regionale derby op sportpark ’t Loo in Voorburg. Forum Sport was gastheer voor Voorschoten’97. Beide ploegen zitten elkaar in de top drie in deze 1e klasse B op de hielen. Forum Sport begon de wedstrijd met een punt meer dan Voorschoten’97.

Tekst: Jean Nederlof       |      Foto’s: Winfried Klos

Trainer Bas Steffens van Forum Sport had twee wijzigingen in de basiself in vergelijking met vorig weekend. Luuk Goedbloed en Giovanni Qureshi namen de plek in van Justin van Otterlo en Marc du Chatinier. Bij Voorschoten’97 stond keeper Alessandro Kwant onder de lat in plaats van Stephan van der Niet.

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen en dat was vanaf het begin goed te zien. Er werd fel gestreden voor elke bal. Forum Sport was in het begin wat sterker en nadat eerst spits Luuk Goedbloed met een kopbal Voorschoten’97-keeper Alessandro Kwant had getest was het in de dertiende minuut Martijn Brummer die bij de tweede paal een voorzet van rechts wist binnen te tikken: 1-0.

Voorschoten’97 kwam beter in de wedstrijd en vlak voor rust was het de Forum Sport-goalie Petter van Pruijssen die handelend moest optreden bij een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Jim van der Krogt van de bezoekers.

Aan Forum Sport-kant bleven Gijs Hebing en de licht geblesseerde Luuk Goedbloed na rust aan de kant. Voor hen in de plaats kwamen Marc du Chatinier en Edoardo Saurwalt. Al na acht minuten kwam Voorschoten’97 langszij. Een voorzet vanaf de rechterkant werd hard binnengekopt door spits Thom Wijnalda: 1-1. Vanaf dat moment was het een open wedstrijd. Aan beide kanten een hoog baltempo, goed positiespel en aanvallend voetbal.

Na een steekbal van Haitam el Marid kreeg op Hayden Bergen een grote kans, die hij echter niet wist te verzilveren. Vlak na deze actie moest Bergen het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Storm Kranendonk. In de 77e minuut dook Edoardo Saurwalt naar de bal en kopte hem snoeihard in de rechterbovenhoek. Met een katachtige reactie bokste Voorschoten’97-doelman Alessandro Kwant de bal naast de paal.

Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist te worden. Eerst een directe rode kaart voor verdediger Martijn Hoogenboom van Voorschoten’97. Hij maakte een overtreding op de doorgebroken Timo Ploemen. Even later een vrije trap van Nychel L’Ami die, na wat balcontacten in de zestienmeter, voor de voeten van Marc du Chatinier kwam. Hij schoot goed binnen: 2-1.

De wedstrijd leek beslist. Maar het liep anders. Vijf minuten voor tijd scoorde Nicky Guyt de 2-2. Volgens vriend en vijand een onterecht doelpunt, want er zou sprake zijn geweest van buitenspel. De overigens goed fluitende scheidsrechter Julio Barrales negeerde het vlagsignaal en keurde de treffer goed. Uiterst dubieus. In de laatste minuut kreeg Marc du Chatinier nog de kans de wedstrijd te beslissen, maar vanuit kansrijke positie, alleen voor de keeper, schoot hij niet zuiver in. Zo eindigde in deze boeiende wedstrijd in een gelijkspel, al schieten beide ploegen daar niet veel mee op.