Zaterdag 1B: HVV verdient meer dan nederlaag bij sv Den Hoorn

HVV hoopte vooraf een punt mee te nemen uit Den Hoorn. De jonge ploeg van André Wetzel werkte heel hard, zeker na rust, om de opgelopen 1-0 achterstand goed te maken. Door die aanvalsdrift viel in de slotminuut nog de 2-0 en daarmee kregen de Kroonleeuwen niet wat ze verdienden.

Tekst: Ton Beije

Sv Den Hoorn, vooraf duidelijk de favoriet, opende sterk. Al na zes minuten moest HVV-doelman Guus Dicke in actie komen. Denzel dos Santos van sv Den Hoorn draaide de zestien in en probeerde het met een schot in de korte hoek. Vier minuten later een kans voor de bezoekers aan de andere kant. Connor Coward legde de bal panklaar voor Evert-Jan Beers die vervolgens het doel te hoog zocht.

Leiding

Na negentien minuten spelen kwam sv Den Hoorn dan toch aan de leiding. Een hoekschop werd door de mee naar voren gekomen centrale verdediger Peterson Schenkels binnengekopt: 1-0. Vlak daarna kreeg de thuisploeg een enorme kans om de marge te verdubbelen. Na een aanval over rechts kwam Ian van Baalen voor het doel een teenlengte tekort om de 2-0 achter doelman Guus Dicke binnen te tikken.

Mogelijkheden

Daarna kreeg HVV in kort tijdsbestek twee goede mogelijkheden om langszij te komen. In de 26e minuut ging Connor Coward goed door, ontweek de buitenspelval (de assistent-scheidsrechter van sv Den Hoorn stond ten onrechte te vlaggen) en legde de bal knap neer bij Boris Gorlee. Zijn inzet werd op het nippertje voor de doellijn alsnog weggekopt door Robin Zwartjens. Twee minuten later legde vanaf de linkerflank Max Hagemann de bal ver richting tweede paal van sv Den Hoorn op Ole de Mooij, die zijn inzet echter net over het vijandelijke doel zag verdwijnen.

Blessures

Vervolgens kreeg Ian van Baalen van sv Den Hoorn wel heel simpel een gele kaart van arbiter Peter de Waard, die ook daarna vaak wat makkelijk het geel tevoorschijn haalde. sv Den Hoorn had de pech dat het in de eerste helft al twee man wegens blessures kwijtraakte, Tjebbe Baggerman en Matthew Nwosu. Met de 1-0 stand gingen de ploegen aan de thee.

Kanonskogel

Direct na de pauze bracht André Wetzel Phil Altimari in de ploeg voor Max van Gijn. Na bijna een uur spelen was, vrijwel uit het niets, de 2-0 bijna een feit. Dylan Spaans liet een kanonskogel los op het doel van HVV, waarna de bal maar rakelings naast het doel van Guus Dicke verdween. Ook een diagonaal schot van Youri Kooijmans trof geen doel, maar de bal vloog net over.

Strijdlust

In het vervolg van die tweede helft kreeg sv Den Hoorn het verdedigend zwaar. De jonge ploeg van HVV legde veel strijdlust aan de dag en knokte voor iedere meter. Toch moesten de bezoekers attent blijven op de counters van de gastheren. Wat HVV ook probeerde, doelman Robert Jan Kuipers hield zijn doel schoon. In de slotminuut viel dan toch de bevrijdende tweede treffer via Denzel dos Santos voor de equipe van trainer John Hage (foto): 2-0. Scheidsrechter De Waard floot ook gelijk voor het einde. sv Den Hoorn heeft nu zes punten, evenals de opponent van komend weekend Wippolder. HVV wacht nog op het eerste punt en hoopt dat de ziekenboeg snel wat leegloopt, al is er over de inzet van de nog jonge ploeg niets te klagen.