Zaterdag 1B: HVV verliest in doelpuntrijk duel van UVS

In Leiden kreeg HVV klop van UVS. De Haagse ploeg eindigde het duel met tien man. Door de nederlaag moet HVV nadrukkelijk omlaag kijken en zal het snel punten bijeen moeten sprokkelen.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Patrick Gorlee

HVV had een hoopvolle start en kon na vier minuten spelen al juichen in Leiden door een treffer van Connor Coward: 0-1. Tien minuten later was het alweer gelijk. Boy Tetteroo bracht de 1-1 op het scorebord. De vreugde voor de Leidse ploeg was van zeer korte duur. Nog geen twee minuten later had HVV een 1-2 voorsprong te pakken door een treffer van Phil Altimari. Deze stand bleef tot aan het rustsignaal op het bord staan.

UVS kreeg een aantal kansen in het begin van de tweede helft, maar kon pas in de 64e minuut de stand gelijktrekken. Mart Spierdijk nam de 2-2 voor zijn rekening.  Kort daarna moest de Haagse doelman Guus Dicke met rood vertrekken en kreeg UVS een strafschop na het onderuithalen van Raul Dubbeldeman. Boy Tetteroo nam plaats achter de bal en schoot de ‘pingel’ keurig binnen: 3-2.

Mitchell Abdoel dacht de 4-2 te scoren met nog dertien minuten te spelen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later kreeg UVS weer een strafschop na een overtreding van Dubbeldeman. De strafschop van Mitchell Abdoel werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound was het alsnog raak: 4-2. Het geloof was volledig weg bij HVV en in de blessuretijd viel ook nog de 5-2. Abdoel was de maker van dat vijfde Leidse doelpunt.