Zaterdag 1B | HVV wint, maar DHC verdient meer

Op het zonovergoten natuurgrasveld van HVV ontmoetten zaterdagmiddag de teams van HVV en DHC, beide nog met nul punten onderaan, elkaar. DHC heeft mogelijkheden gehad met een goed resulaat van het veld te stappen, maar HVV was alerter in het maken van doelpunten en won met 4-1.

Tekst: Wicher Schreuders        |      Foto’s: Bert Tielemans

In de beginfase kopte HVV op de lat, waarna DHC-er Helder do Rosario een vrije trap net over het HVV-doel schoot. Het spel golfde op en neer, met kansen voor beide doelen. Na achttien minuten kwamen de groen-zwarten op voorsprong na een goede voorzet van Iliass Oukhattou richting de voor het doel vrij gekomen Zakaria el Barzouhi, maar in een poging van HVV-er Dante van der Heijden om die DHC-er af te schermen, schoot hij de bal in eigen doel: 0-1.

Kort hierna bereikte een voorzet van Karlo Grgic net niet de vrijlopende Faysal Karoumi, terwijl enkele minuten later een goede doelpoging van Iliass Oukhattou ternauwernood tot hoekschop werd verwerkt door HVV-goalie Guus Dicke. Na voornoemde DHC-pogingen was het na 31 minuten dan toch HVV dat gelijk maakte via Connor Coward, die in de draai de 1-1 in schoot. Nog voor de rust was het dezelfde Coward die na een corner inkomend bij de eerste paal de 2-1 inkopte. Op slag van rust bracht DHC-goalie Ali Dzhidzhi keurig redding op de inzet van HVV-er Phil Altimari.

Na de doelwisseling nam DHC het initiatief, waarbij er goede doelkansen waren voor onder meer Zakaria el Barzouhi, Uzuell Koempai en Faysal Karoumi. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Ook na ruim een half uur spelen leverde een fraaie aanval via Faysal Karoumi, Faisal Bannis en Iliass Oukhattou geen treffer op. In de hieropvolgende tegenaanval was de thuisclub snel en alert, waarbij Benjamin Marey de 3-1 liet aantekenen.

De DHC-ers appelleerden voor buitenspel, maar de overigens goed leidende arbiter Arjan Verhoeve (Barendrecht) negeerde zijn vlaggende assistent en de protesten. Hiermee was in feite de wedstrijd beslist. DHC probeerde nog wel te scoren, met name via schoten van Faysal Karoumi (maar HVV-doelman Guus Dicke keerde die poging) en Iliass Oukhattou (net naast het doel). In de slotfase tikte Connor Coward van dichtbij de 4-1 in, maar dat was vooral van belang voor de statistieken.

Met deze 4-1 nederlaag lijkt het op papier alsof DHC in deze wedstrijd bij HVV kansloos was, maar dat was zeker niet het geval. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en waren er kansen voor beide teams. Bij de 0-1 voorsprong voor DHC waren er enkele goede kansen op de 0-2, terwijl in de tweede helft bij 2-1 lange tijd de 2-2 in de lucht hing. HVV was uiteindelijk alerter in het maken van doelpunten, terwijl de thuisploeg ook nog diverse kansen miste. Het was een aardige en ook sportieve wedstrijd. HVV behaalde haar eerste punten, DHC blijft op de hatelijk nul staan.