Zaterdag 1B | sv Den Hoorn maakt einde aan zegereeks Wippolder

Op een overvol sportpark Pauwmolen wist sv Den Hoorn zaterdag te winnen van het Delftse Wippolder. sv Den Hoorn boekte hiermee de derde zege op rij en Wippolder weet na een zegereeks van 25 wedstrijden op rij weer wat verliezen is.

Foto’s: Aad van der Knaap

Zo’n 1500 man was er af gekomen op deze regioderby. Op het parkeerterrein, het trainingsveld en de nabijgelegen straten was geen plek zonder auto of fiets meer te bekennen rond 16.00 uur. Na zo’n tien minuten sfeeracties kon er eindelijk afgetrapt worden. Wippolder begon goed aan de wedstrijd en kon al vroeg de score openen. Casper Spaan schoot na goed doorkoppen van Yannick Prade de bal op zo’n elf meter voor het doel hard binnen met z’n linker: 1-0.

sv Den Hoorn schrok wakker er probeerde via de lange bal de snelle aanvallers te bereiken. Tot echte kansen kwam het niet en Wippolder gaf weinig weg. Wippolder had de eerste helft het betere van het spel, maar kon op een sluwe lange bal van Daley Uythof na niet echt gevaarlijk worden. De thuisploeg dacht met 1-0 te kunnen gaan rusten, maar het was een minuut voor de pauze, dat sv Den Hoorn de stand gelijktrok. Uit een vrije trap van de zijkant werd de bal niet goed weggewerkt in de Delftse defensie en kwam deze voor de voeten van Dylan Spaans, die hard inschoot: 1-1.

Na rust probeerde Wippolder de lijn van de eerste helft door te zetten. Het was echter sv Den Hoorn dat opnieuw uit een spelhervatting tot scoren wist te komen. Uit een vrije trap van de zijkant toornde Bas de Joode hoog boven iedereen uit en knikte de 1-2 binnen. Wippolder leek lamgeslagen, maar probeerde direct te reageren. sv Den Hoorn hield echter de rijen gesloten en het spel golfde op en neer. De vele wissels in combinatie met een te slordige eindpass zorgde er voor dat Wippolder niet in staat was om de gelijkmaker te forceren.

Zes minuten voor tijd pakte Hes aan Hoornse zijde z’n tweede gele kaart, Wippolder – tegen tien man –  extra hoop kreeg op een punt. Vlak voor tijd was daar Colin Venema, die dacht de gelijkmaker te kunnen noteren, maar het was doelman Kuipers die wederom goed stond en de bal van de doellijn kon halen. De goed leidende scheidsrechter Van Westing stond er kort op en hield het hoofd koel ondanks het kabaal van de blauw-witte en rode supportersscharen.

Na afloop een geweldig feest in de kantine van Wippolder waar honderden supporters lieten zien dat ondanks een sportieve rivaliteit er na afloop gewoon samen gefeest kan worden.