Zaterdag 1B: sv Honselersdijk moet meerdere erkennen in Valken’68

De formatie van trainer André Lourens verloor op eigen veld van de tegenstander uit Valkenburg. Een ongewenste nederlaag tegen een club die ook geen hoogvlieger is. Door het verlies bevindt sv Honselersdijk zich diep in de gevarenzone.

Tekst: Roland van der Linden           |    Foto’s: Koos Ophorst

Het duel tussen sv Honselersdijk en Valken’68 ving een kwartier later aan dan de bedoeling was omdat de bezoekers pech hadden met hun bus. De bezoekers vonden als eerste het net door een treffer van Samet Arikan. In de 37e minuut kwam sv Honselersdijk op gelijke hoogte. Steyn de Bruijn tekende voor de 1-1.

Na de doelwisseling liep Valken’68 weg naar een 1-3 voorsprong. Een treffer van Rody Redel werd gevolgd door een doelpunt van Marc Langeveld. Een treffer van Huig van Duijn vond geen genade in de ogen van de arbiter. Met nog een kwartier te spelen was het duel beslist. Op aangeven van Van Duijn scoorde Joshua Cooper de 1-4.

Tien minuten voor tijd kwam Valken’68 met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Peter Kuijt. De winst kwam niet meer in gevaar. sv Honselersdijk had het laatste woord via Nigel Hendrik, waardoor de eindstand 2-4 werd.