Zaterdag 1B: sv Nootdorp leest DHC keiharde les

Op een prachtige najaarsdag ontving sv Nootdorp het nog altijd puntloze DHC. De thuisclub was uiteraard favoriet. Vooraf werd er – ook van Nootdorp-kant – nog gesproken over de eerdere wedstrijden van dit nog prille seizoen, waarin DHC verrassend goed voor de dag was gekomen, met name thuis tegen sv Den Hoorn (1-3) en tegen Wippolder (1-2). Men ging vol spanning kijken wat het nu zou worden.

Tekst: Wicher Schreuders         |      Foto’s: Franca Dobbe

De thuisclub drong de groen-zwarten vanaf het begin terug op de eigen speelhelft, waar DHC maar moeilijk weg kon komen. sv Nootdorp opende al na zeven minuten de score van wat later een doelpuntenfestival zou worden. Shwendel Cijntje zorgde diepgaand over links met een diagonale schuiver voor de 1-0. Kort daarna zorgde Joey van Maaren met een halve volley op prachtige wijze voor de 2-0. En weer kort hierna krulde Jop Verhagen een vrije trap van net buiten de zestienmeter onhoudbaar in de kruising. Daarmee was het na een kwartier al 3-0.

Aan DHC-zijde moesten vervolgens Laughter Oti-Bonsu en Ivangelo Monteiro geblesseerd het veld verlaten. Dit terwijl in de basisopstelling aan DHC-zijde al ontbraken Brahim Karoumi (geschorst), Faisal Bannis (ziek) en Karlo Grgic (blessure). Desondanks hield DHC stand tot aan de eindfase van de eerste helft, maar toen kon eerst Joey van Maaren ongehinderd de 4-0 inkoppen en daarna zorgde op slag van rust Shwendel Cijntje voor 5-0.

Na de doelwisseling ging sv Nootdorp duidelijk op zoek naar de tien doelpunten. DHC bleef – ondanks de al grote achterstand – proberen het voetballend en opbouwend op te lossen, maar dat gebeurde te onzorgvuldig en ook te onervaren. Als je kort voor of zelfs in het eigen strafschopgebied probeert te combineren, wat herhaaldelijk mislukte, dan vraag je om problemen. In de 45 minuten van de tweede helft scoorde sv Nootdorp hierdoor nog vrij gemakkelijk maar liefst acht keer, ofwel gemiddeld eens per ruim vijf minuten werd door de geel-zwarten het vijandelijke doel gevonden. Eerst was het Jop Verhagen die een strafschop benutte. Daarna volgden vrij eenvoudige treffers op naam van Joey van Maaren, Mo Ouarraki en Jos Steenvoorden. De 10-0 kwam na 77 minuten via invaller Le-Shwan Lisse, die kort daarna nog tweemaal doel trof. Vlak voor het eindsignaal zorgde Pim Hulst voor 13-0.

sv Nootdorp las DHC met deze 13-0 monsterscore een keiharde les. Dit is zonder twijfel de grootste nederlaag van het eerste elftal uit de DHC-clubhistorie. Het is te hopen dat de groen-zwarten iets van deze les zullen leren. Een aantal DHC-ers verliet bedroefd en beschaamd het Nootdorpse sportcomplex om huiswaarts te keren. Met hoop op een beter resultaat in de komende wedstrijden. sv Nootdorp kijkt naar boven en richt zich – gesterkt door deze grote zege – op het mogelijk behalen van de eerste periodetitel.