Zaterdag 1B | sv Nootdorp pakt eerste punten na zinderende slotfase

In de eerste speelronde ontving sv Nootdorp het uit Zoetermeer gepromoveerde DSO. Beide ploegen beginnen met hoge verwachtingen aan het nieuwe seizoen in een wel heel aantrekkelijke klasse. De gastheren trokken uiteindelijk nipt aan het langste eind.

Tekst: Marlon Taal

Op Sportpark ’s-Gravenhout waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Pas halverwege de eerste helft kwam dan ook pas de eerste grote kans en die leverde de thuisploeg ook gelijk een voorsprong op. Rodney Ebing was de schutter aan Nootdorpse zijde. Verdere echte mogelijkheden waren er niet en de ruststand was dan ook in het voordeel van de ploeg van trainer Marco Jalink.

Terug

Het sterke spel van de thuisploeg werd in de tweede helft gelijk voorgezet. Joey van Maaren maakte daardoor al snel de 2-0. Maar de tegenstander uit Zoetermeer gaf zich niet zomaar gewonnen. Vlak na de tweede treffer kwam DSO terug in de wedstrijd via Finn Brandt: 2-1. Vanaf dat moment voelde de ploeg van trainer Bert de Best dat er meer te halen was en met nog twintig minuten op de klok wist Sahr Kabuta dan ook de 2-2 te maken.

Rood

Lang kon DSO niet genieten van de gelijke stand, want tien minuten voor tijd maakte Jop Verhagen namens sv Nootdorp de derde treffer: 3-2. Het werd nog een zinderende slotfase, want diep in de extra tijd dacht DSO nog een keer terug te komen met een treffer, maar die werd afgevlagd voor buitenspel. Volgens de trainer van de ploeg uit Zoetermeer klopte hier niks van en hij ging daarom verhaal halen bij de scheidsrechter. De leidsman moest daar niets van weten en stuurde Bert de Best (foto) het veld af met een rode kaart. Een vermakelijke eerste competitiewedstrijd, die dus toch in het voordeel van sv Nootdorp eindigde: 3-2.