Zaterdag 1B: UVS neemt punten mee uit Honselersdijk

Op Sportpark De Strijphorst ontving sv Honselersdijk tegenstander UVS. sv Honselersdijk speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen sv Nootdorp. Het bezoekende UVS kwam ook niet verder dan een gelijkspel tegen Forum Sport. Voor beide teams was het zaak om nu een beter resultaat neer te zetten.

Tekst: Marlon Taal          |    Foto’s: Koos Ophorst

De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in de openingsfase van de wedstrijd. UVS was binnen tien minuten al een aantal keer dreigend geweest. Ondanks de dreiging werd dat nog niet omgezet in grote kansen. Ook de gastheren konden af en toe gevaarlijk worden, maar dat leverde vooralsnog niks op.

De Leidenaren waren het meest dominant in de eerste helft en halverwege dat eerste bedrijf kon de ploeg zich ook belonen met een voorsprong. Loyd van der Wilden schoot richting de keeper, die geen grip kreeg op de bal en Thomas Tavilla kon zijn namens zijn ploeg de openingstreffer binnentikken: 0-1. Met nog ruim vijftien minuten te spelen kwam de uitploeg met meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar het vergat zichzelf te belonen. sv Honselersdijk kwam in de eerste helft nauwelijks aan goed voetbal toe en dat leidde tot een 0-1 ruststand in het voordeel van UVS.

Het spelbeeld van de eerste 45 minuten kon worden doorgezet door de bezoekers. Kans na kans kwam er voor UVS, dat snel opzoek was naar de 0-2. Loyd van der Wilden was na meerdere pogingen weer dicht bij een treffer, maar de keeper van de gastheren kon de bal keren na een hard schot. Nog steeds kwam sv Honselersdijk niet echt aan voetballen toe en moest het vooral tegenhouden.

Halverwege de tweede helft kon UVS zich na vele pogingen belonen met een tweede treffer. Thomas Tavilla kon zijn tweede doelpunt bijschrijven op aangeven van Loyd Van der Wilden: 0-2. In de slotfase dacht sv Honselersdijk nog een aansluitingstreffer binnen te tikken. De eerst echt grote kans voor de thuisploeg ging raak, maar de scheidsrechter keurde deze later af vanwege buitenspel. Na 94 minuten spelen vond de scheidsrechter het genoeg geweest een floot af. UVS won makkelijk en hield de score op een bescheiden 0-2.