Zaterdag 1B | UVS tegen Forum Sport levert geen winnaar op

Forum Sport was gewaarschuwd. UVS had bij de start van de competitie beide wedstrijden verloren en zou tot het uiterste gaan om nu wel punten te pakken. Aan de andere kant had Forum Sport vertrouwen getankt met de gewonnen ontmoeting tegen sv Nootdorp.

Tekst: Jean Nederlof

Opnieuw startte Forum Sport niet al te best. Na een voorzet van de rechterkant was het spits Mitchel Abdoel (foto) (ex-sv Nootdorp) die met een prima kopbal UVS in de dede minuut op voorsprong zette: 1-0. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van trainer Bas Steffens.

Toch wist het elftal zich te herpakken en werd het na een minuut of tien in de eerste helft de betere ploeg. Goed positiespel tot de zestienmeter, maar de afronding liet te wensen over. Het elftal heeft veel spelers die over een goede techniek beschikken en dan toch vaak de lange bal. En….niet onvermeld ook zo nu en dan echt pech.

Kansen

Ondanks dat kreeg Forum Sport de nodige kansen, maar schoten van Haitam el Marid, Nychel L’Ami en Hayden Bergen werden goed gepareerd door de UVS-doelman Wesley Kerkvliet. Forum Sport speelde met veel druk naar voren, maar moest wel alert blijven voor de counters van UVS.

Grillig

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een voetballend sterker Forum Sport, maar een grillig UVS, dat soms gevaarlijk voor Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen verscheen. Een doelpunt van Forum Sport kon niet uitblijven. Het was in de 72e minuut dat Haitam el Marid werd vrijgespeeld net buiten het strafschopgebied. Hij schoot de bal vanaf rechts knap in de verre hoek achter doelman Wesley Kerkvliet: 1-1. Deze stand was voor beide ploegen het signaal om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Forum Sport door met combineren de vrije man te zoeken, UVS door meer opportunistisch te gaan spelen met veel diepe ballen.

Complimenten

Aan Forum Sport kant nog vier wissels, waaronder Justin van Otterloo, die deze wedstrijd zijn eerste minuten speeltijd maakte na zijn overgang van Katwijk naar Forum Sport. Ondanks wat hectische taferelen voor beide doelen bleef het 1-1. Voor velen een terechte uitslag. Complimenten aan scheidsrechter Gerrit Beekman die de wedstrijd prima leidde.

Volgende week ontvangt Forum Sport (mede) koploper VELO en gaat UVS bij sv Honselersdijk op bezoek.