Zaterdag 1B: VELO in derby ook te sterk voor sv Honselersdijk

VELO begon goed aan deze derby, had na een half uur met goed voetbal een verdiende 3-1 voorsprong, maar miste tot aan de rust diverse grote kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Tekst: Louis de Letter         |      Foto’s: MFH-Design

Vorig seizoen pakte VELO slechts één punt uit de twee onderlinge wedstrijden dus alle reden om dit seizoen dat resultaat te verbeteren. Na vijf minuten bijna al succes voor VELO. Uit een corner van Gino van de Water leek de bal bij de tweede paal in het doel te gaan, maar verdediger Brent Gardien kon dat nog net voorkomen. Enkele minuten later was het wel raak. Na een afgemeten uittrap van VELO-doelman Jari Puister kon Ricky van Mierlo alleen afgaan op doelman Quinten van der Helm en met een strakke uithaal ging de bal via de binnenkant van de tweede paal in het doel: 1-0.

Na deze snelle voorsprong een periode van meer balbezit voor de tegenstander, maar halverwege de eerste helft was het toch weer VELO met een doelpoging via Joey Kouters, op aangeven van Lars de Jong, maar zijn schot ging via de doelman over het doel. Rond de 25e minuut was de diepgestuurde Joey Kouters wel de gevierde man toen hij alleen voor doelman Quinten van der Helm niet faalde en de 2-0 op het scorebord bracht.

Een minuut later een lichte domper bij VELO toen de bal via Mike Das in het eigen doel verdween: 2-1. VELO pakte de draad weer op na een half uur diezelfde Mike Das als het middelpunt. Na een vrije trap van Joey Kouters werd de inzet van Lars de Jong weggestompt door doelman Quinten van der Helm, maar in de rebound was Mike Das er als de kippen bij om de 3-1 te scoren. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg VELO via Joey Kouters en Ricky van Mierlo meerdere kansen om de score verder uit te bouwen en daarmee de wedstrijd al op slot te gooien, maar werden deze mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten.

In de tweede helft ging het spel enige tijd heen en weer met doelpogingen aan beide kanten, maar zonder succes. Namens VELO gingen schoten van Joey Kouters en Lars de Jong naast of over het doel en bij sv Honselersdijk werd een kopbal van Nigel Hendriks gepakt door VELO-doelman Jari Puister en zag Tom van Veen – hij zat niet echt in de wedstrijd – zijn schot naast het doel zag gaan. sv Honselersdijk gooide er nog wel een schepje bovenop en beloonde zichzelf in de 72e minuut via Steyn de Bruijn met de aansluitende treffer: 3-2. In het laatste kwartier dus toch nog enige spanning in de wedstrijd, waarbij de bezoekers met veel energie probeerden om er nog een remise uit te slepen, maar doelpogingen van Max van der Kraan en Steyn de Bruijn misten de juiste richting. Zo bleef het 3-2 waarmee VELO na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gommans weer drie punten kon bijschrijven.

Aanstaande zaterdag gaat koploper VELO op bezoek bij de nummer vier op de ranglijst, sv Den Hoorn. Voor de eerste keer op zaterdag en op zondag was sv Den Hoorn altijd een lastige tegenstander. Om koploper te blijven zal VELO weer voor de drie punten moeten gaan. Let wel op de aanvangstijd: 17.00 uur.