Zaterdag 1B: Volwassen geworden Die Haghe vloert ook sv Nootdorp

sv Nootdorp won tot nu toe als enige van koploper VELO, maar struikelde een week later over het sterke en goed voetballende Die Haghe, dat nog steeds in de nek hijgt van de Wateringers.

Tekst: Wim van de Graaf             |     Foto’s: Aad van der Knaap

Op een koud en mistig Ockenburgh stoof sv Nootdorp vanaf de aftrap direct uit de startblokken en had het de snelste eerste treffer van de eerste klasse B moeten maken, maar de inzet ging rakelings langs het doel van Die Haghe. Even later, aan de overkant van het veld, kopte Sami Aoulad Said een minuut later goed op het Nootdorpse doel, maar diens inzet belandde op de rug van een op de doellijn staande verdediger. Uit de daaropvolgende corner kopte Sami Aoulad Said geheel vrijstaand de bal alsnog binnen: 1-0. Wat een begin van deze topper!

En Die Haghe was de betere ploeg, waarbij Mark van Kippersluis de bal net over de lat kopte. Na twintig minuten weer een prima aanval van de gastheren, waarna Sami Aoulad Said de bal goed inkopte, maar doelman Michael de Leeuw van sv Nootdorp had een katachtige reflex in huis en tikte de bal knap over de lat. Die Haghe speelde misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen en na een half uur was daar een ziedend schot van de latere uitblinker Mike de Graaf, dat zoevend over diezelfde lat ging. Zo bleef Die Haghe de betere ploeg en moest sv Nootdorp veelvuldig aan de noodrem trekken. Gelukkig was arbiter Peter de Waard goed bij de les en voorkwam zo door zijn optreden dat alles nog binnen de perken bleef.

Na de warme thee was er direct gevaar voor het doel van Die Haghe, maar doelman Justin van Look tikte een goed schot van een Nootdorpse aanvaller prachtig uit de kruising. Even later was het echter toch raak toen een schot hoog in het Haagse doel tegen het net belandde: 1-1. Dit was eigenlijk tegen de veldverhouding in, maar Die Haghe liet zich niet van de wijs brengen en ging door met het uitvoeren van prima aanvallen op het doel van de gelegenheidsgroenen. Zo werd een goede doelpoging ternauwernood weggekopt en bleef de stand gelijk. Tot een kwartier voor tijd. Alweer een goedlopende aanval van Die Haghe werd door Mark van Kippersluis hard en zuiver binnengeschoten, waardoor de 2-1 stand op het scorebord kwam te staan.

Dit leverde erg veel onnodige irritaties bij de Nootdorpers op, waarbij ook “de bank” zich niet onbetuigd liet. In het opgeklopte sfeertje ontving Lucino Schubert van sv Nootdorp na een grove charge op Noah Abid een tweede gele kaart van scheidsrechter De Waard, die hem dus met rood wegstuurde, maar waar rechtstreeks rood ook mogelijk was geweest. Het was Noah Abid, die in de blessuretijd alert reageerde en een door de Nootdorpse doelman geloste bal knap binnenschoot: 3-1.

Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en wist Die Haghe weer drie punten aan het totaal toe te voegen. Het staat op een keurige tweede plaats met twee punten achterstand op koploper VELO, dat in het nieuwe jaar op 21 januari de volgende competitietegenstander van Die Haghe is. Die Haghe oefent zaterdag aanstaande nog bij- en tegen Berkel en op 14 januari 2023 thuis tegen BVCB.