Zaterdag 1B: Voorschoten’97 en HVV houden elkaar in evenwicht

Op sportpark Adegeest in Voorschoten zorgden thuisclub Voorschoten’97 en HVV zaterdag voor een spectaculaire voetbalmiddag. Zonder winnaar overigens, het duel eindigde in 3-3.

Tekst: Hans Kulk      |     Foto’s: Patrick Gorlee

Het overstappen van zondagverenigingen naar de zaterdag heeft de eerste klasse B geen windeieren gelegd. Ieder weekend staat er wel een interessant duel op het programma. Deze zaterdag stond de wedstrijd tussen Voorschoten’97 en HVV op het programma. De thuisclub draait keurig bovenin mee, terwijl de ‘Kroonleeuwen’ de puntjes bij elkaar proberen te sprokkelen.

De groen-gelen kwamen op sportpark Adegeest na 25 minuten op een 1-0 voorsprong. Miguel Boersma verzorgde de openingstreffer van het duel. Maar nog voor de eerste 45 minuten voorbij waren hadden Ole de Mooij en Faisel Kocaman (zijn eerste doelpunt voor de bezoekers) de ploeg van André Wetzel aan de leiding gebracht: 1-2.

Nadat Voorschoten’97-aanvaller Thom Wijnalda zijn ploeg weer naast HVV had geschoten (2-2), leek de winst in de slotfase van het vermakelijke duel alsnog naar de thuisclub te gaan. In de 82ste minuut knalde Jim van der Krogt de groen-gele formatie namelijk naar een 3-2 voorsprong. Het laatste woord was echter voor de spits van HVV, Connor Coward. Zijn achtste treffer van het seizoen, uit een voorzet van Benjamin Marey, zorgde in de slotminuut voor de niet meer verwachte gelijkmaker: 3-3.

Een primeur was zaterdagmiddag overigens voor Alexander Mouw weggelegd. Hij maakte twee minuten voor tijd zijn officiële debuut voor de ‘Kroonleeuwen’. Over twee weken gaat de competitie in de eerste klasse verder. Komend weekend worden er namelijk bekerduels afgewerkt. Op 29 oktober gaat HVV op bezoek bij Wippolder. Voorschoten’97 kruist dan in Valkenburg ZH de degens met Valken’68.