Zaterdag 1B: Voorschoten’97 heeft subtop weer binnen bereik

Op een koud Sportpark Adegeest pakte Voorschoten’97 een belangrijke overwinning op sv Nootdorp. Beide teams hebben nu dertien punten en staan op een zevende en achtste plaats. sv Nootdorp heeft een aanzienlijk beter doelsaldo.

Al na vijf minuten spelen opende Voorschoten’97 de score. Een bal van Derk Reinders werd door Thom Wijnalda (foto) keurig afgerond: 1-0. Voorschoten’97 bleef de bovenliggende partij in het vervolg van de eerste helft. De geelgroene brigade dacht een strafschop te krijgen nadat Reinders onderuit werd gehaald, maar de arbiter liet het gaan.

Buitenspel

Met bijna een half uur op de klok viel de 2-0. Martijn Hoogenboom kopte een hoekschop fraai binnen. De stand bleef tot de rust op het bord staan. Een doelpunt van Thom Wijnalda werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Omschakeling

sv Nootdorp zat beter in het duel na de hervatting en Voorschoten’97 werd gevaarlijk vanuit de omschakeling. De thuisploeg kreeg nog een aantal goede kansen, maar kon de score niet verder uitbreiden: 2-0.