Zaterdag 1B | Voorschoten’97 te sterk voor DHC

Op de tweede competitiedag in de zaterdag eerste klasse B moest DHC uit naar Voorschoten’97. Voor een tegenvallend aantal toeschouwers begon de thuisclub met een groot en langdurig overwicht. De groen-zwarten hielden het ruim twintig minuten vol om het dicht te houden achterin, met dank aan de paal en aan doelman Kaan Emre Kocak.

Tekst: Wicher Schreuders

Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Nicky Guijt goed ingekopt door Thom Wijnalda (foto): 1-0. Slechts enkele minuten later werd de bal opnieuw ingekopt, maar via de paal was het opnieuw Wijnalda die in de rebound de 2-0 scoorde. DHC leek van slag door deze twee tegengoals kort achter elkaar, want weer enige minuten later was het al 3-0 door Jim van der Krogt, die ongehinderd vanaf de zestienmeterlijn fraai mocht inschieten. In slechts acht minuten ging het snel achter elkaar van 0-0 naar 3-0, wat in feite al beslissend was.

Omzetting

Na een omzetting in de groen-zwarte ploeg bleven verdere tegendoelpunten tot aan de rust uit. Kort voor rust kwam DHC dan eindelijk voor het eerst gevaarlijk bij het andere doel, maar de voorzet vanaf de achterlijn van Karlo Grgic bereikte niet de vrijlopende DHC-ers voor het doel, maar werd onderschept door de keeper van de thuisclub.

Slordig

Na de doelwisseling kwam DHC iets beter in de wedstrijd. Het kwam nu wat vaker op de andere helft, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisclub was slordig in het benutten van haar kansen, maar bij 3-0 hoefde de ploeg niet meer zo nodig. DHC liep in die tweede helft nog wel vier onnodige gele kaarten op. Na een kwartier spelen in de twee helft kwam DHC dan toch eindelijk gevaarlijker voor de dag, wat na 67 minuten na een goede dieptepass van Faysal Karoumi betekende dat Faisal Bannis alleen op het Voorschoten-doel af kon gaan. Deze kans werd door hem goed benut, waarmee het 3-1 werd. Het leek daarna toch nog even spannend te worden, want de thuisclub was het in die fase even helemaal kwijt. De wedstrijd werd in de slotfase definitief beslist door een aarzeling aan DHC-zijde in balbezit bij de middenlijn. De bal werd niet naar voren, maar naar achteren gespeeld, waarbij balverlies in de verdediging aan Nicky Guijt de gelegenheid bood om de 4-1 in te schieten. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een verdiende zege voor Voorschoten’97.