Zaterdag 1B: VUC verslaat na Forum Sport ook Honselersdijk

Op Sportpark Het Kleine Loo was VUC de bovenliggende partij in het duel met sv Honselersdijk. De pinguïns boekten daarmee hun tweede zege op rij en vonden weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.

Tekst: Roland van der Linden        |   Foto’s: Winfried Klos

sv Honselersdijk was vorige week nog met 4-1 Die Haghe de baas. VUC pakte op dezelfde dag haar eerste overwinning in het uitduel bij Forum Sport: 1-2. Na twintig minuten spelen opende Jessy Nauman voor VUC de score: 1-0. Acht minuten later was het weer raak voor de thuisclub. Na een fraaie actie scoorde Jordy Brouwer de 2-0.

In de 69e minuut breidde VUC de voorsprong verder uit. Met een kopbal was opnieuw Jordy Brouwer de doelpuntenmaker: 3-0. Kort daarna kwam sv Honselersdijk door een treffer van Vince van Hagen terug tot 3-1. VUC sloeg binnen drie minuten terug. Met zijn tweede doelpunt zorgde Jessy Nauman voor een 4-1 stand. Tien minuten voortijd kreeg de Westlandse formatie van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer André Lourens een strafschop. Luc Groeneboom faalde niet vanaf elf meter, waardoor de eindstand van 4-2 op het bord wam te staan.