Zaterdag 1B: Weer forse nederlaag voor DHC

DHC is wederom tegen een flinke nederlaag aangelopen. Het Leidse UVS bleef aan de Brasserskade met 1-7 baas over de formatie van trainer John de Letter. Bij rust keken de Delftenaren al tegen een 0-3 achterstand aan.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Aad van der Knaap

DHC kende al geen lekker begin, want al binnen drie minuten opende UVS de score via Sven Verlaan. Bijna was het na elf minuten al 0-2, maar de treffer van Mitchell Abdoel werd wegens buitenspel geannuleerd. Mart Spierdijk was twee minuten later al dicht bij de tweede Leidse treffer, maar na dik een kwartier was het dan toch raak. Spierdijk tekende voor de 0-2. DHC kon er in de aanvangsfase niet veel tegenoverstellen.

UVS liet na een half uur via Abdoel (op aangeven van Tetteroo) een dot van een kans, maar het bleef vooralsnog bij 0-2. Van der Wilden had namens de bezoekers pech, dat de bal na zijn schot via de onderkant van de lat weer het veld in sprong. Drie minuten voor rust viel de 0-3 dan toch. Na een voorzet van Loyd van der Winden kopte Mitchell Abdoel (ex-sv Nootdorp) raak.

Na de pauze was de eerste kans voor DHC. UVS speelde in het begin van de tweede helft, met de 0-3 voorsprong in de tas, slordig. Toch stond na een uur spelen de 0-4 op het scorebord. Loyd van der Winden gaf de DHC-doelman bij een vrije trap geen schijn van kans. Een minuut later was dezelfde speler weer trefzeker voor het vijfde Leidse doelpunt. In die fase kreeg UVS de ene na de andere kans en was het wachten op meer treffers van de bezoekers.

Met nog een klein kwartier te spelen knikte Mitchell Abdoel binnen en maakte daarmee het halve dozijn doelpunten voor UVS vol: 0-6. Vijf minuten voor tijd wist DHC dan toch een opening te vinden in de Leidse defensie en werd de eer gered: 1-6.

Met nog drie minuten te gaan gaf UVS nog wat gas bij. Na een schot van Abdoel op de Delftse paal, had Enrico de Geus het slotakkoord en bracht de eindstand op 1-7. Door de winst van VUC staat DHC nu alleen troosteloos onderaan met nul punten en al 33 treffers tegen!