Zaterdag 1B: Weer geen punten voor strijdlustig VUC

Het zit VUC dit seizoen niet mee. Ook wedstrijd vier in de eerste klasse B ging voor Rob de Lange en consorten verloren. In Valkenburg (ZH) was Valken’68 met 3-2 te sterk voor de ‘pinguïns’.

Tekst: Hans Kulk

Samen met DHC deelt VUC op dit moment de laatste plek in de eerste klasse B. De oude én nieuwe ploeg van trainer Rob de Lange zijn na vier duels nog puntloos. Alleen het doelsaldo van de Hagenaars (-6) is ietsje beter dan van de Delftenaren (-9).

In Valkenburg (ZH) zag het er na 53 minuten voetbal slecht uit voor de bezoekers. De thuisclub leidde comfortabel: 2-0. Maar de gastheer had niet op de trefzekerheid van Melvin Vissers (foto) gerekend. Nadat de aanvaller van VUC in de 55ste minuut voor de aansluitingstreffer (2-1) zorgde, tekende hij zeven minuten later ook voor de gelijkmaker: 2-2.

Blijdschap

De blijdschap was echter maar van korte duur. In minuut 68 kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 3-2. ‘Game over’ voor De Lange en consorten? Ja en nee.

Nee, omdat heel VUC in de 71ste minuut juichte voor de derde treffer van Manuel Vissers. Ja, omdat scheidsrechter Hoogendijk niet zag dat de vrije trap van Vissers de doellijn was gepasseerd. Zij besloot de treffer niet toe te kennen, waardoor de bezoekers uiteindelijk met een kater naar Den Haag terugkeerden.

Over twee weken wedstrijd vijf voor VUC. DSO komt dan langs op sportpark Het Kleine Loo. De Lange versus De Best. Kunnen de ‘pinguïns’ dan eindelijk de eerste punten binnenhalen?

Lees verder