Zaterdag 1B: Winst voor Valken’68 ondanks beter spelend sv Den Hoorn

Een uitslag van 3-0 zegt normaal gesproken veel over de wedstrijd, maar ondanks het feit dat sv Den Hoorn over de hele wedstrijd genomen toch de betere ploeg was, moest het toch met een nederlaag huiswaarts keren. Drie counters van Valken’68 waren genoeg om de drie punten binnen te halen voor de ploeg uit Valkenburg (ZH).

Tekst: John Carlier

Valken’68 begon de wedstrijd met het gemis van vijf basisspelers en hield zich in de beginfase goed staande tegen een sterk sv Den Hoorn, dat in de beginfase van de wedstrijd veel kansen creëerde, maar moeite had met het scoren. Hoewel er toch sprake was van een goed voetballend sv Den Hoorn met de minst gepasseerde verdediging, heeft Valken’68 toch kans gezien om de verdediging drie keer te passeren.

Initiatief

Zeker in het begin van de wedstrijd zag het daar niet naar uit, want sv Den Hoorn nam onmiddellijk het initiatief, waarbij Donny Slot een opvallende rol vervulde. Hij was de speler die veel aandacht vroeg. In de achtste minuut had hij vanuit een corner al voor de 0-1 kunnen zorgen, maar zijn kopbal ging net over. Valken’68, niet geschrokken van deze mogelijkheid voor sv Den Hoorn, had een minuut later ook de kans om te scoren, maar het schot van Marc Langeveld ging net naast.

Geel

Na deze openingsfase met een kans voor beide teams was het toch sv Den Hoorn dat de wedstrijd naar zich toetrok. Het was weer Donny Slot die in de negende minuut een kopbal net over de lat zag gaan nadat de bal vanuit een vrije trap was teruggekaatst van de lat. De vrije trap was ontstaan na een overtreding van Thijs den Hollander die daarvoor geel kreeg.

De openingsscore voor sv Den Hoorn kon niet uitblijven, want vanaf de zeventiende minuut was het weer Donny Slot die drie keer de kans kreeg om de score te openen. Bij de eerste keer kon hij ongehinderd alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot ging net over. Bij de tweede poging werd zijn schot nog net tot corner verwerkt en bij de derde maal kopte hij de bal vanuit een corner net over.

Onverwachts

Tot aan de dertigste minuut hield de verdediging van Valken’68 goed stand. Het kwam zelfs tegen de verhouding in en volkomen onverwachts zes minuten voor rust op een 1-0 voorsprong, doordat Huig van Duijn een perfecte voorzet gaf op Bas Roorda, die deze mogelijkheid niet aan zich voorbij liet gaan. Met een verwoestende uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied gaf hij de keeper het nakijken. Met deze 1-0 voorsprong mocht Valken’68 gaan rusten.

Sterk begin

De tweede helft begon sv Den Hoorn met een invaller voor Youri Kooijmans en weer was er sprake van een sterk begin. In de 46e minuut hadden de bezoekers via Robin Zwartjens (foto) de kans op de gelijkmaker, maar alleen voor de keeper schoot hij de bal recht in zijn handen. In de 53e minuut liet hij zich weer gelden met een afstandsschot, maar ook deze keer kwam de bal recht in de handen van de sluitpost van Valken’68.

Na deze kansen werd aan beide kanten gewisseld en sv Den Hoorn creëerde weer mogelijkheden via Noah Hes, die een bal net over kopte en Joey Stoei mocht vanuit een vrije trap de keeper testen. De gelijkmaker kon vanwege het goede spel van sv Den Hoorn niet uitblijven en toch werd het geheel onverwachts 2-0. Vanuit een counter en een prachtige combinatie kwam de bal via Lars Wietsma en Samet Arikan bij Marc Langeveld. Hij kon gemakkelijk een kwartier voor tijd scoren: 2-0.

Duw- en trekwerk

Hoewel sv Den Hoorn nog bleef vechten voor een beter resultaat, zag het geen kans om de aansluitingstreffer te maken. Wellicht vanuit frustratie ontstond er in 81e minuut een vervelende situatie door een overtreding die door een speler van sv Den Hoorn op het middenveld werd gemaakt. Door deze overtreding ontstond er een duw- en trekpartij tussen alle spelers, waardoor er een onoverzichtelijke situatie ontstond voor de scheidsrechter. Uiteindelijk trok hij drie kaarten, wat voor Chris de Lange van Valken’68 rood betekende en geel voor Donny Slot van sv Den Hoorn en Rody Redel van Valken’68.

Geflatteerd

Nadat de spelers waren afgekoeld werd er bij zowel sv Den Hoorn als Valken’68 nog gewisseld en kon de wedstrijd worden vervolgd. Het werd zelfs in de slotminuut nog 3-0 door een uitgespeelde counter waarbij Samet Arikan op aangeven van Lars Wietsma het laatste tikje in een leeg doel mocht geven. Een enigszins geflatteerde overwinning voor Valken’68, dat daarmee weer aansluiting kreeg bij de top.