Zaterdag 1B: Wippolder en Nootdorp wisselen stuivertje op ranglijst

In de eerste helft bleven de toeschouwers bij de streekderby tussen sv Nootdorp en Wippolder verstoken van doelpunten. Na rust kon het publiek genieten van vijf treffers, waarbij sv Nootdorp met 3-2 aan het langste eind trok en op de ranglijst de plek van Wippolder overnam.

Foto’s: Aad van der Knaap en Wouter Dill

sv Nootdorp was in de eerste helft de wat fellere en iets betere ploeg. Beide teams kregen een tweetal aardige kansen, maar gescoord werd er niet. Vlak na rust was het echter wel raak nam sv Nootdorp de leiding: 1-0.

Wippolder wilde wel, maar speelde slordig en niet fel genoeg. Na een uur spelen bracht trainer Mark Moen Dominico de Vree en Marco van Trier in de ploeg. Met snelheid, verstand en balvastheid wist Wippolder meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het jeugdtalent van Wippolder dacht een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. sv Nootdorp kreeg twee prima mogelijkheden om de marge te vergroten, maar liet een kop- en schietkans ongebruikt, waardoor Wippolder in de wedstrijd bleef. (Foto’s boven en onder: Aad van der Knaap)

Niet veel later wist invaller Marco van Trier na een voorzet van Lorenzo Dijksman uit de draai de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. Het werd meer en meer een open wedstrijd, waarin beide teams duidelijk voor de winst gingen. Het venijn zat duidelijk in de staart. Vier minuten voor tijd dacht sv Nootdorp de winst naar zich toe te trekken: 2-1. Wippolder liet het er echter niet bij zitten en ging va banque spelen. Dit resulteert in de slotminuut in de gelijkmaker. Daley Uythof kwam los van zijn directe tegenspeler, dook het strafschopgebied in en werd gevloerd. Van Trier nam de verantwoordelijkheid en scoorde zijn de tweede van de middag vanaf de stip: 2-2.

De wedstrijd leek nu op een 2-2 af te stevenen, maar de laatste dieptebal van sv Nootdorp werd Wippolder toch fataal. De actie vanaf rechts werd gestuit, maar de scheidsrechter oordeelde dat dit net binnen het strafschopgebied was gebeurd en gaf ook de thuisploeg een penalty. Job Verhagen bleef koel en wist doelman Juriaan Jansen te verschalken: 3-2. Een gelijkspel leek de uitslag te worden, maar gezien de verhouding over de gehele wedstrijd had dat wellicht te veel van het goede geweest voor de bezoekers. (Foto’s hierboven en onder: Wouter Dill)

Wippolder komt na deze nederlaag op de vierde plaats terecht en sv Nootdorp schuift door richting top drie. Na de wedstrijd pakten spelers en supporters van sv Wippolder wel de punten in de kantine van Nootdorp en lieten zien hoe het ook kan na een zure nederlaag.