Zaterdag 1B: Wippolder herstelt zich en neemt tweede plek weer in

Op een ijskoude zaterdagmiddag half november mocht Wippolder aantreden tegen het Leidse UVS. De Leidenaren zijn aan een opmars bezig en de Delftenaren maakten na een flitsende start dit seizoen even pas op de plaats.

Foto’s: Wouter Dill & Perry Biemans (SportSnaps.nl)

Het was dan ook UVS, dat via goed veldspel liet zien over veel kwaliteiten te beschikken. Het eerste kwartier was het alles hens aan dek voor Wippolder. Dit kreeg de thuisploeg goed voor elkaar ondanks het gevaar van de snelheid voorin en de lengte van spits Mitchell Abdoel van de bezoekers. (Foto’s onder: Perry Biemans)

Seffelaar , Venema en Van Heyst lieten weer zien dat er weinig te halen viel en na een kwartier voetballen kwam Wippolder er goed uit via het middenveld. Kilometervreter Rik Luisman stoomde op en leverde een perfecte steekbal af op de klaarstaande Marco van Trier. De lepe spits wist hier wel raad mee en schoof de bal beheerst in de hoek: 1-0.

Visitekaartje

Met zijn twee doelpunten als invaller vorige week tegen sv Nootdorp gaf Marco van Trier zijn visitekaartje af. De spits scoort altijd makkelijk, maar is de afgelopen periode wat fitter geworden en kon zodoende vanaf de aftrap laten zien of ook deze samenstelling zijn vruchten af zou werpen. Na afloop kon geconcludeerd worden dat zijn plek zich uitbetaalde gezien het feit dat Van Trier ook deze wedstrijd een tweede keer het net wist te vinden. Na een eerste helft waarin het verder op en neer ging, was het de bonkige aanvaller die ook de 2-0 voor zijn rekening nam. Een vrije trap vanaf een meter of twintig werd prachtig over de muur gekruld en betekende een ruimere voorsprong zo vlak voor rust. (Foto’s onder: Wouter Dill)

Nog geen minuut later had de jarige Daley Uythof de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Zijn dribbel en inzet verdween echter via de binnenkant van de paal weer het veld in en werd weggewerkt.

Na rust een UVS dat volle bak vooruit wilde gaan. Na vijf minuten in de tweede helft was het echter Uythof die nu wel het net vond. Zijn dribbel langs drie verdedigers bracht hem in het strafschopgebied en de verre hoek werd gevonden: 3-0.

De bezoekers probeerden hierna wel terug te komen in de wedstrijd, maar dit ging moeizaam. Een tweetal goede mogelijkheden werd mooi gestopt door Juriaan Jansen. De oud-eerste elftalkeeper helpt de selectie uit de brand nu twee keepers (één met een arm/handbreuk en één met een schorsing) niet inzetbaar zijn. Jansen liet zien zijn mannetje te staan en zorgde voor een solide verdedigingslinie.

Tweede plek

In de loop van de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen. Wippolder kon de score niet verder opvoeren en het lukte UVS pas in de negentigste minuut om iets terug te doen: 3-1. Met deze overwinning en de andere uitslagen in deze poule klom Wippolder weer terug naar de tweede plek op de ranglijst. Komende week een mooi affiche en tevens goede graadmeter wanneer in Wateringen wordt aangetreden tegen de huidige koploper VELO.

Lees verder